Κόβουν μισθούς στο Η.ΔΙ.Κ.Α.

Με απεργιακές κινητοποιήσεις αντιδρούν οι εργαζόμενοι στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.Κ.Α) απέναντι στην ένταξη τους στο Ενιαίο Μισθολόγιο και τις επιπλέον περικοπές μέσω του κοψίματος επιδομάτων.

Ο Νίκος Πολιουδάκης, εργαζόμενος στο χώρο μας μετέφερε την εικόνα από τις κινητοποιήσεις. «Ανήκουμε στις ΔΕΚΟ, ενώ δεν είμαστε στο Χρηματιστήριο. Στο χώρο δουλεύουν 250 άτομα περίπου. Οι κινητοποίησεις μας ξεκίνησαν με την ένταξη στο Ενιαίο Μισθολόγιο και τις περικοπές σε ένα επίδομα που είχαμε. Ο Υπουργός Εργασίας, Βρούτσης, μας είχε υποσχεθεί ότι θα δοθεί το επίδομα ως αντιστάθμισμα των μεγάλων μειώσεων στους μισθούς μας. Το επιδομα ήταν της τάξης των 150 με 200 ευρώ ανάλογα με τα χρόνια δουλειάς. Τελικά ακύρωσε την υπόσχεση του χρησιμοποιώντας δικαιολογίες του τύπου «δεν το δίνει ο Στουρνάρας», «πέσατε στην περίπτωση που ήρθε η Τρόικα» και άλλα. Βέβαια, δεν έμειναν εκεί. Έκοψαν και το ανθυγιεινό επίδομα σε όσους το δικαιούνταν, όπως στους χειριστές. Έχουμε προχωρήσει σε μία τρίωρη στάση εργασίας στις 12/3 και σε δύο εικοσιτεράωρες στις 14 και 21/3. Για να καταλάβετε, εγώ που δουλεύω 27 χρόνια και παίρνω και ένα επίδομα επειδή είμαι προϊστάμενος, έχω φτάσει να παίρνω περίπου 1100 ευρώ».

Την Τρίτη 26 Μάρτη την ώρα που η Εργατική Αλληλεγγύη πήγαινε στο τυπογραφείο γινόταν νέα Γενική Συνέλευση στο χώρο με προσανατολισμό να γίνει 48ωρη απεργία, όπως είχε προταθεί από την προηγούμενη εβδομάδα.