Απεργία στην Coca Cola

Απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιούν καθημερινά οι εργαζόμενοι της Coca Cola στη Θεσ/νίκη, από την Πέμπτη 21/3 και οι οποίες θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι τις 29/3 απαιτώντας την άμεση ανάκληση των απολύσεων 2 συναδέλφων τους, του Αλέξανδρου Σαρίδη και Αλέξη Λουκάκη.

Ο Αλέξανδρος Σαρίδης μάλιστα, πατέρας δύο παιδιών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, μετά την ανακοίνωση της απόλυσής του. Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων Coca Cola - 3Ε Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 21/3, η διοίκηση της επιχείρησης προσπάθησε να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό στέλνοντας φορτηγά για να αποψιλώσουν το εμπόρευμα και να το μεταφέρουν σε αποθήκες εκτός της εταιρίας, προσπάθεια όμως που αποκρούστηκε από τους απεργούς.

Την Τρίτη 26/3, η απεργία απέκτησε πανελλαδικό χαρακτήρα με την ΠΟΕΕΜ να κηρύσσει 24ωρη απεργία σε όλα τα εργοστάσια της Coca Cola – 3E, ενώ οι κινητοποιήσεις κλιμακώνονται με επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες του συνδικάτου Οδηγών – Μεταφορέων Ποτών Β.Ελλάδος μέχρι την Παρασκευή 29/3.

Εκτός από το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης η μάχη συνεχίζεται εδώ και καιρό και στο εργοστάσιο του Βόλου. Οι εργαζόμενοι οι οποίοι συμπαρίστανται στους συναδέλφους τους στη Θεσσαλονίκη, ζητώντας την ανάκληση των απολύσεων, συμμετείχαν στην απεργία της Τρίτης, διεκδικώντας και την υπογραφή κλαδικών συμβάσεων καθώς και τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Οι εργάτες της Coca Cola έχουν πλούσια εμπειρία σε αγώνες και νικηφόρες απεργίες. Και αυτή τη φορά μπορούν να νικήσουν.