Υπουργεία: Συνελεύσεις, κινητοποιήσεις

Σε σύσκεψη συλλόγων εργαζομένων στα υπουργεία καλεί η γενική συνέλευση του Ενιαίου Συλλόγου ΥΠΠΟ την Τετάρτη, 27 Μάρτη στη 1.30μμ στο αμφιθέατρο του υπουργείου στην οδό Μπουμπουλίνας, με θέμα τον συντονισμό των κινητοποιήσεων ενάντια στα νέα οργανογράμματα που καταργούν χιλιάδες οργανικές θέσεις στο δημόσιο.

Ήδη στην πρόσκληση έχει ανταποκριθεί η συνέλευση του συλλόγου Γενικών Γραμματειών Βιομηχανίας /Ενέργειας (τ. ΥΠΑΝ) ο οποίος προγραμματίζει και νέα γενική συνέλευση (την τρίτη μέσα σε 15 μέρες) τη Δευτέρα 1 Απρίλη στις 11.30 για να αποφασίσει συγκεκριμένες κινητοποιήσεις. Την Πέμπτη 28 Μάρτη στις 12 μεσ. συνέλευση θα πραγματοποιήσει και ο σύλλογος της ΓΓ Περιβάλλοντος (ΥΠΕΚΑ).

Επίσης, σε στάση εργασίας την Τετάρτη 20/3 και 24ωρη απεργία την Πέμπτη 21/ 3 με συγκέντρωση και αποκλεισμό του υπουργείου (Σταδίου 29), προχώρησαν οι εργαζόμενοι του υπουργείου Εργασίας ύστερα από κοινή απόφαση και των πέντε ομοσπονδιών τους. «Ήταν από τις μαζικότερες συγκεντρώσεις με πάνω από 1200 άτομα από τα ασφαλιστικά ταμεία, τον ΟΑΕΔ και τις κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου και ακολούθησε πορεία στο Σύνταγμα», μας είπε ο Νίκος Μποσινάκος, μέλος του ΔΣ του συλλόγου της κεντρικής υπηρεσίας. «Μια πρώτη μικρή νίκη ήταν το γεγονός ότι ο υπουργός Βρούτσης αναγκάστηκε να αποσύρει από το Ν/Σ τα επίμαχα άρθρα που έβαζαν στο στόχαστρο της ποινικοποίησης συναδέλφους στα ασφαλιστικά ταμεία».