Δραπετσώνα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 27/3 στο Α.Τ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 27/3, στο Αστυνομικό Τμήμα Δραπετσώνας καλούν η ΚΕΕΡΦΑ, η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία Πειραιά, η Πακιστανική και η Αιγυπτιακή Κοινότητα, ενάντια στις βάρβαρες συνθήκες κράτησης που οδήγησαν σε «αυτοκτονία» -δολοφονία Παλαιστίνιου πρόσφυγα, απεργού πείνας. Η συγκέντρωση θα ξεκινήσει στις 5.30μμ. από τον Άγιο Διονύση στον Πειραιά.

Ο 28χρονος Ιμπραχήμ Φράζ νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Λοιμωδών μετά από απόπειρα αυτοκτονίας μέσα στα κρατητήρια του ΑΤ Δραπετσώνας. Όπως κατήγγειλε ο ίδιος δέχτηκε συστηματικούς βασανισμούς και ξυλοδαρμούς μέσα στο ΑΤ Δραπετσώνας από αστυνομικούς κατά την διάρκεια της απεργίας πείνας που ξεκίνησε την προηγούμενη Πέμπτη 14/3. «Δεν έχει νόημα η ζωή μου. Έφυγα από τη Γάζα για να ζήσω. Δεν θέλω βοήθεια από κανένα. Θα προσπαθήσω ξανά να αυτοκτονήσω. Πείτε το στους αστυνομικούς για να χαρούνε», δήλωσε.

«Ζητάμε την παρέμβαση των αρμόδιων υπουργών Ν.Δένδια και Α.Ρουπακιώτη για την διερεύνηση των συνθηκών κράτησης που έκαναν το βίο αβίωτο στον Παλαιστίνιο πρόσφυγα και τον εξώθησαν στην αυτοκτονία. Ζητάμε την παρέμβαση των δικηγορικών συλλόγων, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, της Διεθνούς Αμνηστίας, των κινήσεων υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών», αναφέρει ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ. «Είναι ώρα να μπει τέλος στις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛΑΣ και τον ΞΕΝΙΟ ΔΙΑ. Να κλείσουν τώρα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών. Νομιμοποίηση των μεταναστών. Άσυλο στους πρόσφυγες. Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς».