Εκλογές στα σωματεία

Εμποροϋπάλληλοι

Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας ξεκίνησαν στις 16 Απρίλη και θα ολοκληρωθούν στις 23 Απρίλη. Οι εκλογές γίνονται καθημερινά 11πμ με 7μμ στα γραφεία του Συλλόγου (Αγ. Φιλοθέης 5Β - πλ. Μητροπόλεως). Για πρώτη φορά συμμετέχει η παράταξη Εργατική Αντίσταση με υποψήφιους τη Δέσποινα Σόγκα, απολυμένη από την ΑΛΕΞ ΠΑΚ και το Μιχάλη Βερβέρη, εργαζόμενο στην ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ.

“Η Εργατική Αντίσταση είναι το ψηφοδέλτιο της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στον σύλλογο”, μας είπε ο Μιχάλης Βερβέρης. “Θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα ότι η μάχη με τα αφεντικά, τη συγκυβέρνηση και την τρόικα, χρειάζεται απεργιακή κλιμάκωση. Το γεγονός ότι μέσα σε τρία χρόνια ρίξαμε δύο κυβερνήσεις ενώ μια σειρά κεντρικές μνημονιακές επιλογές έμειναν στα χαρτιά, το οφείλουμε στους αγώνες της τάξης μας, στο απεργιακό κίνημα. Ετσι χρειάζεται να συνεχίσουμε. Τα σχέδια για λειτουργία των καταστημάτων δέκα Κυριακές το χρόνο και όλες οι μνημονιακές επιθέσεις μπορούν ν' ανατραπούν με απεργιακό λουκέτο και γι' αυτή τη σύγκρουση χρειάζεται να προετοιμάσουμε τον κλάδο.

Ξεκινάμε οργανώνοντας την επιτυχία της απεργίας της Πρωτομαγιάς και συνεχίζουμε με πρόταση για απεργιακές κινητοποιήσεις με διάρκεια που θα οργανωθούν από τα κάτω με απεργιακές επιτροπές και επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, με συντονισμό όλων όσων παλεύουν. Ταυτόχρονα προβάλλουμε την αντικαπιταλιστική προοπτική. Τη διαγραφή του χρέους, τη ρήξη με το ευρώ και την ΕΕ, την κρατικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση για τ' αφεντικά και κάτω από εργατικό έλεγχο, τη σύγκρουση με το ρατσισμό και τις φασιστικές συμμορίες. Για να πάρουμε τον έλεγχο της κοινωνίας οι εργάτες που παράγουμε τον πλούτο. Η στήριξη του ψηφοδελτίου μας αυτή την προοπτική σηματοδοτεί”.


ΨΝΘ

Το δυνάμωμα των αγωνιστικών δυνάμεων στα πρωτοβάθμια σωματεία, επιβεβαιώθηκε σε δύο ακόμα σημεία.

Στις εκλογές του σωματείου εργαζομένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (ΨΝΘ), με 276 ψήφους, η Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων, ψηφοδέλτιο της ριζοσπαστικής αριστεράς, αναδείχτηκε πρώτη δύναμη στο σωματείο καταλαμβάνοντας 5 έδρες στο Δ.Σ, δεύτερη η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών (ΠΑΜΕ) με 128 ψήφους και 2 έδρες, τρίτη η Δημοκρατική Συνεργασία (ΠΑΣΚΕ) με 76 ψήφους και 1 έδρα και τέταρτη η ΔΑΚΕ με 48 ψήφους και 1 έδρα.


Δήμος Ν. Ιωνίας

Σημαντική επιτυχία πέτυχε και το ψηφοδέλτιο Αντίσταση – Αλληλεγγύη – Ανατροπή, στις εκλογές του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Ν.Ιωνίας.

Το ψηφοδέλτιο που συσπειρώνει αγωνιστές της αντικαπιταλιστικής και ριζοσπαστικής αριστεράς κι ανένταχτους αγωνιστές, με 282 ψήφους και ποσοστό 55,84% κατέλαβε 5 έδρες. Με 112 ψήφους, η ΔΑΣ (ΠΑΜΕ), κατέλαβε, 2 έδρες, ενώ για πρώτη φορά κατέβηκε στις εκλογές και ψηφοδέλτιο του απεργοσπαστικού μηχανισμού και το οποίο με 111 ψήφους κατέλαβε 2 έδρες.