ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ Γενική Απεργία

Παρά τις προσπάθειες κυβέρνησης και μεγαλεμπόρων να αλλοιώσουν το πνεύμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, μεταφέροντας τη θεσπισμένη αργία για την Τρίτη του Πάσχα, η 1η Μάη θα είναι μέρα Γενικής Απεργίας.

Ολοένα και περισσότερα σωματεία και ομοσπονδίες, παίρνουν απεργιακές αποφάσεις για τη συγκεκριμένη ημέρα, αναγκάζοντας ουσιαστικά τη ΓΣΕΕ, στην πρώτη συνεδρίαση της ολομέλειας της νέας διοίκησης, να αποφασίσει 24ωρη Πανεργατική Απεργία.

Η Συνάντηση Εργατικής Αντίστασης, στην προσπάθεια για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας, εξέδωσε αφίσα και προκήρυξη, που ήδη διακινείται στους εργατικούς χώρους και τις γειτονιές.

“Κυβέρνηση και εργοδοσία φοβούνται και γι’ αυτό κάνουν την προσπάθεια να χτυπήσουν την φετινή Πρωτομαγιά, μετακινώντας την αργία για την Τρίτη του Πάσχα, θαρρείς και η Πρωτομαγιά είναι κινητή θρησκευτική γιορτή και όχι απεργία. Θα πάρουν την απάντηση που τους αρμόζει. Έχουμε μπροστά μας να δώσουμε τη μάχη για την επιτυχία της Πρωτομαγιάς και της συγκέντρωσης που οργανώνουν μια σειρά σωματεία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα στο Μουσείο στις 11πμ.

Με αποφάσεις των σωματείων μας να συμμετέχουμε στην απεργιακή κινητοποίηση. Να οργανώσουμε παντού συνελεύσεις, περιοδείες, συζητήσεις για την επιτυχία της. Να οργανωθούμε από τα κάτω με απεργιακές επιτροπές και επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς. Για να πάρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στα χέρια τους την οργάνωση της μάχης.” αναφέρει μεταξύ άλλων.

Στο Μουσείο στις 11πμ καλεί και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με ανακοίνωση της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της, σύμφωνα με την οποία: “Η Πρωτομαγιά πρέπει να μετατραπεί σε πανεργατική απεργία κόντρα στην προκλητική απόφαση της κυβέρνησης να την μεταφέρει για τις 7 Μάη.

Οργανώνουμε

Οργανώνουμε από τώρα την συμμετοχή στην απεργία όλων των συνδικάτων και των δυνάμεων που παλεύουν για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, για την κλιμάκωση και το συντονισμό των αγώνων από τα κάτω.

Πηγαίνοντας προς την απεργία της Πρωτομαγιάς, συμμετέχουμε και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις που ξεσπάνε σε μια σειρά χώρους. Στον ΟΚΑΝΑ, στον ΟΣΕ και τον Προαστικό, στην εκπαίδευση, στις 16 Απρίλη στην απεργία των ναυτεργατών, στις 17 Απρίλη στην πανελλαδική απεργία των νοσοκομειακών, στις 23 Απρίλη με τους εργαζόμενους στις εφορίες.”

Η φετινή Πρωτομαγιά είναι μια ευκαιρία για έναν απεργιακό σταθμό που θα ενοποιεί τις διαφορετικές μάχες του προηγούμενου διαστήματος, θα κλονίσει την κυβέρνηση και θα βγάλει την τάξη μας πιο δυνατή και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, στην μάχη ενάντια σε τρόικες, μνημόνια και φασίστες.

• Σε σύσκεψη συντονισμού, εν όψει της Πρωτομαγιάς, καλεί το Σωματείο των εργαζομένων στο Μετρό της Αθήνας (ΣΕΛΜΑ) την Παρασκευή 19/4, 6μμ, στα νέα γραφεία του στην οδό Αθηνάς 67.