«Τώρα είμαστε όλοι με την Ενωση»

«Ήρθαμε απ΄ όλα τα χωριά. Μάθαμε ότι ήρθαν από την πακιστανική κοινότητα και την Ένωση Μεταναστών και θέλαμε να ακούσουμε. Χτες ήρθαν από την πρεσβεία και μας είπαν να μην κάνουμε τίποτα. Να γυρίσουμε στα χωράφια. Σήμερα αποφασίσαμε να ζητήσουμε σπίτια, φαί, περισσότερα λεφτά. Αυτό είναι πολύ καλό. Δεν είμαστε ζώα είμαστε άνθρωποι», φώναζε ενθουσιασμένος ο Μωχάμεντ Ακρά κρατώντας στα χέρια την αφίσα αλληλεγγύης στους πλημμυροπαθείς του Πακιστάν που εξέδωσε η Ένωση Μεταναστών Εργατών, η Πακιστανική Κοινότητα και η ΚΕΕΡΦΑ.

Με τις αφίσες στα χέρια ομάδες Πακιστανών βγήκαν σε όλο το χωριό και τις κόλλησαν ενώ μάζεψαν και 150 ευρώ ενίσχυση για την καμπάνια. «Εμένα η οικογένειά μου έχασε το σπίτι της. Τώρα με διώχνουν και μένα. Εδώ βγάζω λίγα λεφτά και τα στέλνω εκεί για να ζήσουν. Δεν έχω χαρτιά. Πήγα μια φορά και έδωσα 300 ευρώ και πήρα κόκκινη κάρτα τώρα τελείωσε και αυτή. Σήμερα όλοι μαζί κάναμε αίτηση για άσυλο. Όλοι μαζί πήγαμε στην αστυνομία. Όλοι μαζί ξαναπήγαμε στα σπίτια μας και θέλουμε και καλύτερα λεφτά. Τώρα έχουμε την Ένωση Μεταναστών. Έχουμε δύναμη», εξήγησε ο Μοχαμάντ Ασράν που κράταγε όλη την ώρα το πανό της Ένωσης Μεταναστών Εργατών.

«Η πρωτοφανής κινητοποίηση των μεταναστών εδώ στη Σκάλα αφήνει τρομερές παρακαταθήκες για την συνέχεια. Η παρουσία της Ένωσης Μεταναστών Εργατών και της Κίνησης Ενάντια στο Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή ήταν καταλυτική για την οργάνωση του κόσμου. Δεν είναι μόνο το πόσο γρήγορα συντονίστηκε όλος αυτός ο κόσμος και μπήκαν οι βάσεις ώστε όλα αυτά να μην μείνουν στα χαρτιά. Είναι κυρίως η σύνδεση με την κεντρική πολιτική κατάσταση. Την πρώτη μέρα του Παπουτσή στο υπουργείο Προ.Πο. έγινε το ρατσιστικό πογκρόμ της αστυνομίας στην Σκάλα. Εμείς εδώ θα συνεχίσουμε. Η κινητοποίηση μας έδωσε θάρρος να σταθούμε στο πλευρό των μεταναστών και να σπάσουμε την σιωπή που είχαν επιβάλλει τα κυκλώματα», είπε ο Γιώργος από την επιτροπή κατοίκων συμπαράστασης στους μετανάστες.