Φασιστική επίθεση κατά δικηγόρου στον Αγιο Παντελεήμονα

Η ευθύνη για την κλιμάκωση των ρατσιστικών και φασιστικών επιθέσεων βαραίνει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το οποίο σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Νικήτα Κακλαμάνη ( με την ολόπλευρη στήριξη του ΛΑ.Ο.Σ) στα πλαίσια της ρατσιστικής επιχείρησης για το ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Αθήνας συνεργάζονται ανοιχτά με ομάδα τραμπούκων την οποία καλύπτει το ΑΤ.

Τις τελευταίες μέρες οι βίαιες επιθέσεις σε βάρος προσφύγων έχουν πάρει πρωτοφανείς διαστάσεις με κορύφωση την επίθεση στον μεταφραστή των Γιατρών του Κόσμου. Ακόμη και περιπολίες τραμπούκων οργανώνονται με εφόδους σε μαγαζιά Ιντερνετ καφέ απαιτώντας από τους ιδιοκτήτες να κλείσουν στις 7.30μμ(!).μερικές μέρες είχαν γίνει εμπρηστικές επιθέσεις σε καταστήματα μεταναστών.

Καλούμε τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας, τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κινήσεις υπεράσπισης δικαιωμάτων να κινητοποιηθούν για να μπει τέλος στις επιθέσεις αλλά και στην ίδια τη πολιτική της κυβέρνησης που οπλίζει τα χέρια των δολοφόνων τραμπούκων, για να σταματήσει η συνεργασία της ΕΛΑΣ με τις ομάδες κρούσης στον Άγιο Παντελεήμονα.

Στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου, η Ένωση Αφρικανών Γυναικών και η Κίνηση Κατοίκων 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος διοργανώνουν το 3ο Φεστιβάλ Αλληλεγγύης και Πολιτισμού στην Πλατεία Αμερικής.

«Στη διάρκεια των δύο προηγουμένων, πλήθος κόσμου μας τίμησε με την παρουσία του, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι ο σεβασμός και η αλληλεγγύη ξεπερνούν σύνορα, στερεότυπα και φόβους.

Για άλλη μια φορά λοιπόν, θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας, για ένα διήμερο γεμάτο με μουσική, χορό, θέατρο και ενδιαφέρουσες συζητήσεις.

Ελάτε σε μια συνάντηση πολιτισμών και αλληλεγγύης, για να γιορτάσουμε όσα μας ενώνουν, γιατί είμαστε φίλοι και συγκάτοικοι, γιατί μαζί δίνουμε ζωή στη γειτονιά μας» αναφέρει το κάλεσμα.

Αντιρατσιστικός ποδοσφαιρικός αγώνας γίνεται τη Δευτέρα 27/9 στις 17.30μμ στο Στάδιο Χανίων μεταξύ των ομάδων Αστα Λα Βικτώρια Σιέμπρε- Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης με σύνθημα «παίζουμε στο γήπεδο της αλληλεγγύης για να μην παίζει κανείς μπάλα στις ζωές μας». Στις 20.30μμ θα ακολουθήσει Συζήτηση στην πλατεία Σπλάντζας με θέμα «Ποδόσφαιρο και κοινωνία». Την πρωτοβουλία στηρίζουν η ΚΕΕΡΦΑ, η ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Δασκάλων, η Νομαρχία, Ποδοσφαιρικοί Σύλλογοι Χανίων.