Νέα αποστολή στη Γάζα

Το καραβάνι ξεκίνησε από το Λονδίνο και μεταφέρει ιατρικά και φαρμακευτικά υλικά πρώτης ανάγκης. Συμμετέχουν ακτιβιστές από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, την Βόρεια Ιρλανδία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τον Καναδά και τη Μαλαισία. Στην πορεία θα ενωθούν με ακτιβιστές από Γαλλία, Ιταλία, Ελλάδα και Τουρκία.

Παράλληλα ξεκινάνε δύο ακόμη καραβάνια, ένα από την Καζαμπλάνκα του Μαρόκου με ακτιβιστές από Μαρόκο και Αλγερία και ένα από την Ντόχα του Κατάρ, για όσους θέλησαν να συμμετάσχουν από την Ιορδανία και χώρες του Κόλπου. Πρόκειται για το πιο μεγάλο καραβάνι που επιχειρεί να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας μέχρι σήμερα.

Συνολικά, τα τρία καραβάνια υπολογίζεται να συγκεντρώσουν 150 με 200 οχήματα τα οποία θα συναντηθούν στο λιμάνι της Λατάκειας, στη Συρία. Εκεί θα φορτωθούν σε πλοία τα οποία θα περάσουν συμβολικά από το σημείο στο οποίο έγινε η επίθεση στο Μαβί Μαρμαρά και στη συνέχεια θα καταπλεύσουν στο Ελ Αρίς της Αιγύπτου για να μπουν στη Γάζα μέσω του περάσματος της Ράφαχ. Την Παρασκευή το καραβάνι θα περάσει από τη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο από την Αλεξανδρούπολη και στη συνέχεια θα περάσουν στην Τουρκία. Υπάρχει προσπάθεια να οργανωθεί συγκέντρωση αλληλεγγύης απ΄τις πόλεις όπου θα περάσουν.

Τέσσερις μήνες μετά τη σφαγή στο Μαβί Μαρμαρά, κανείς δεν έχει ξεχάσει τα εγκλήματα του Ισραήλ και κανένας δεν έχει φοβηθεί για να κάνει βήματα πίσω. Ο Γιώργος Παπανδρέου στο μεταξύ έχει συναντηθεί και έχει σφιχταγκαλιαστεί με τους Ισραηλινούς σφαγείς, προετοιμάζοντας καινούργιες ελληνο-ισραηλινές στρατιωτικές ασκήσεις και συνεργασίες. Το αντιπολεμικό κίνημα είναι στο πλευρό των Παλαιστίνιων μέχρι τη νίκη και στηρίζει όλες τις προσπάθειες να σπάσει ο βάρβαρος αποκλεισμός της Γάζας.