Κινητοποίηση Συμβασιούχων - Μόνιμη δουλειά για όλους

Έξω από τον Άρειο Πάγο (Λεωφόρος Αλεξάνδρας) στις 8 το πρωί θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική συγκέντρωση συμβασιούχων, εργαζόμενων με stage και εργαζόμενων με συμβάσεις έργου. Η ΠΟΕ ΟΤΑ έχει κηρύξει τετράωρη στάση εργασίας από τις 7.30 έως τις 11.30 το πρωί για στήριξη των συμβασιούχων που εργάζονται στους δήμους. Επίσης, αποφάσισε 24ωρη απεργία στις 14 Οκτώβρη και παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών μέσα στις επόμενες μέρες. Ακόμα, η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να καλύψει όσους Συλλόγους του δημόσιου τομέα αποφασίσουν να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση.

Οι συμβασιούχοι με όποια σχέση και αν δουλεύουν (σύμβαση έργου, stage, αορίστου χρόνου) είναι οι εργαζόμενοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Η κυβέρνηση του Παπανδρέου έστειλε στην ανεργία δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους με stage τον πρώτο μήνα της διακυβέρνησης της.

Για όλους

Αυτή τη στιγμή ο αγώνας των συμβασιούχων για μόνιμη δουλειά είναι μάχη ολόκληρης της εργατικής τάξης. Την ώρα που η κυβέρνηση και η τρόικα κάνουν επιθέσεις σε μια σειρά από χώρους, από τον ΟΣΕ μέχρι τις μεταφορές και τα σχολεία, θα έχει τεράστια σημασία μια θετική απόφαση για τους συμβασιούχους, αλλά και για όλους τους εργαζόμενους.

Θα ανοίξει το δρόμο για πολλά κομμάτια που βρίσκονται σε αυτή τη θέση καθώς τον τελευταίο καιρό τα δικαστήρια αποφεύγουν να πάρουν παρόμοιες αποφάσεις αναμένοντας την εκδίκαση αυτής της περίπτωσης από τον Άρειο Πάγο. Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι είναι ένα μεγάλο και νέο κομμάτι της εργατικής τάξης. Χρειάζονται την στήριξη ολόκληρου του εργατικού κινήματος που πάντα είχε ως βασικό του σύνθημα τη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Η μάχη αυτή πάει δίπλα δίπλα με τη μάχη για τη συνολική ανατροπή των αντεργατικών μέτρων, για να μην πληρώσουμε την κρίση τους.