Προχωράει η συγκρότηση των ψηφοδελτίων σε δήμους και περιφέρειες

Παγκρήτια ολομέλεια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα γίνει στο Ρέθυμνο το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου στις 7.30 στο Πανεπιστήμιο για να παρθούν οι αποφάσεις σχετικά με τους υποψήφιους, διακήρυξη και το όνομα της Κίνησης στην Περιφέρεια Κρήτης - έχει ήδη προταθεί η «Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση στην Κρήτη». Στη Λάρισα την Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη στις 7μμ στο ξερνοδοχείο Μετροπόλ, η τοπικη ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλίας θα απευθύνει ανοιχτή πρόταση συγκρότησης ψηφοδελτίου ανατροπής για την Περιφέρεια.

Με μαζική συμμετοχή και την παρουσία πολλών ανένταχτων αγωνιστών πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή συνέλευση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με πρόταση για τη συγκρότηση Δημοτικής Κίνησης στον Πειραιά. Τη συνέλευση που έγινε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά άνοιξαν η Ελπίδα Καμπάνη και ο Μιχάλης Δελαγραμμάτικας. Ακολούθησαν πολλές παρεμβάσεις πάνω στο ρόλο του Καλλικράτη γενικότερα, αλλά και σε σχέση με τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Πειραιά. Επισημάνθηκε η ανάγκη στήριξης των απεργιών στην περιοχή του Πειραιά, όπως των λιμενεργατών του ΟΛΠ ή των εργαζομένων στον ΟΣΕ που μάχονται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και αποφασίστηκε το κατέβασμα Δημοτικής Κίνησης στην πόλη.

Γειτονιές

Μαζική συμμετοχή είχε η εκδήλωση που οργάνωσε η Πρωτοβουλία για μια Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση στην Πετρούπολη. Εγινε κουβέντα πάνω στα κεντρικά πολιτικά ζητήματα για την διαγραφή χρέους, για τον Καλλικράτη, αλλά και συζήτηση για τοπικά ζητήματα, καταπατήσεις και διεκδικήσεις στο Ποικίλο Ορος, τις απολύσεις των συμβασιούχων δήμου. Το επόμενο σαββατοκύριακο θα καταλήξουν η διακήρυξη, οι υποψήφιοι και το όνομα της κίνησης. Στο Περιστέρι υποψήφια Δήμαρχος με την Αριστερή Κίνηση θα είναι η Αντωνία Αθανασοπούλου, ενώ την Τρίτη 21 Σεπτέμβρη θα γινόταν σύσκεψη της Κίνησης για να συζητηθούν η διακήρυξη και οι υποψηφιότητες. Στο Αιγάλεω πάνω από 100 αγωνιστές συμμετείχαν στη Σύσκεψη που έγινε, όπου αποφασίστηκε η συγκρότηση δημοτικής κίνησης. Την επόμενη Δευτέρα σε νέα γενική συνέλευση θα συζητηθεί το κατέβασμα στις εκλογές.

«Με τη συνέλευση των μελών της που έγινε στις 19 Σεπτέμβρη, η ΄Αντίσταση με του Πολίτες Χαλανδρίου΄ εγκαινίασε την προεκλογική της καμπάνια» μας λέει η Δήμητρα Κυρίλλου. Το τοπικό αυτό σχήμα δημιουργήθηκε το 2006 από τη συνεργασία της ΄Αντίστασης΄ με τους ΄Πολίτες του Χαλανδρίου΄, πήρε ποσοστό 7.7% στις τότε δημοτικές εκλογές και εξέλεξε 2 δημοτικούς συμβούλους, θέσεις που κατέλαβαν με κυκλική εναλλαγή 6 από τους υποψήφιους. Στη συνέλευση συμμετείχαν περισσότεροι από 50 αγωνιστές και αγωνίστριες. Ο νέος επικεφαλής, Σίμος Ρούσσος παρουσίασε συνοπτικά την εκλογική διακήρυξη του σχήματος, η οποία τάσσεται καθαρά ενάντια στο σχέδιο «Καλλικράτης» και τη μετατροπή των Δήμων σε επιχειρήσεις, αλλά και με την ανατροπή του μνημονίου κυβέρνησης - ΔΝΤ-Ε.Ε. Ακολούθησε συζήτηση. Επόμενο ραντεβού την Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη για να συγκροτηθεί η εκλογική επιτροπή του σχήματος και την Παρασκευή οργανώνεται πάρτι στο στέκι».

Να πλαισιώσουν τις γραμμές της καλεί τους αγωνιστές της Πρέβεζας η Αριστερή Παρέμβαση Δήμου Πρέβεζας που αναφέρει ανάμεσα σε άλλα σε ανακοίνωσή της: «Απευθύνουμε αυτή την πρόταση σε όλες τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές του εργατικού και του νεολαιΐστικού κινήματος με τους οποίους συναντιόμαστε στις απεργίες, τις διαδηλώσεις, τις τοπικές επιτροπές αγώνα».