Κάτω τα χέρια από τους μαθητές!

Με την «κατηγορία» της διατάραξης της κοινής ησυχίας είκοσι μαθητές οδηγήθηκαν στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα. Οι δώδεκα μετά από παρέμβαση γονέων αφέθηκαν ελεύθεροι, αλλά για τους άλλους οχτώ ακολούθησε η αυτόφωρη διαδικασία. Οι έξι καταδικάστηκαν από 20 ημέρες έως 4 μήνες χωρίς την παρουσία δικηγόρου, χωρίς να έχουν καμιά δυνατότητα υπεράσπισης.

Η ΕΛΜΕ Φθιώτιδας οργάνωσε διαδήλωση μαζί με τους μαθητές την Πέμπτη 10/10 με στάση εργασίας, ενώ η ανακοίνωση της αναφέρει «η κυβέρνηση επιτέλους βρήκε το άλλο «άκρο». Είναι κάθε αγωνιζόμενος ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της. Αυτό το αποδεικνύει κάθε ημέρα σε κάθε αγωνιζόμενη κοινωνική ομάδα, τώρα και στους μαθητές. «Μουτζούρωσε» το ποινικό τους μητρώο, τους δίκασε χωρίς δικηγόρο, χωρίς αναβολή για τη σωστότερη προετοιμασία τους, ουσιαστικά τους «τύλιξε» σ’ ένα κομμάτι χαρτί, διότι «δε συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις».

Στην Καστοριά ομάδες της ΟΠΚΕ(!) μπούκαραν στα τρία Λύκεια της πόλης τα ξημερώματα της Τρίτης 8/10, απειλούσαν τους μαθητές και τους εκβίαζαν να σταματήσουν τις καταλήψεις. Οι μαθητές απάντησαν με τοπική διαδήλωση που κατέληξε στην Περιφέρεια Καστοριάς.

Απειλούν

Σε άλλα σημεία, όπου δεν παρεμβαίνει η Αστυνομία, υπάρχουν «αγανακτισμένοι γονείς» που αφήνονται ελεύθεροι να τραμπουκίζουν και να απειλούν μαθητές. Οι μαθητές Anticapitalista πήραν την παρακάτω ενημέρωση από τη συνέλευση της κατάληψης του 6ου Γυμνασίου Καλλιθέας την Τρίτη 7/10.

Την παραθέτουμε αυτούσια: «7 Οκτωβρίου στο 6ο Γυμνάσιο Καλλιθέας. Το σχολείο σφραγισμένο. Κλειστό. Καθηγητές, γονείς απέναντί μας. Μας απειλούν, μας προτείνουν να γίνουμε δοσίλογοι, δίνοντας ονόματα συμμαθητών μας. Ένας (αλήθεια δεν μάθαμε πότε την ιδιότητα του κυρίου, θείος ή πατέρας) από αυτούς βγάζει μαχαίρι σε ένα παιδί και το προκαλεί σε μάχη. Μαχαίρι σε παιδί. Μας έβριζαν, μας κατηγορούσαν και τώρα μας βγάζουν μαχαίρι. Και δεν σταμάτησαν εκεί. Χτύπησαν μαθήτριες. Τις τραυμάτισαν, ενώ προσπαθούσαν να υπερασπιστούν την κατάληψη μας. Έβαλαν με θάρρος και τόλμη τα χέρια τους στις αλυσίδες και εσείς δεν διστάσατε να τις χτυπήσετε. Γιατί είστε εσείς κύριοι. Εσείς, που σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον νόμο περί προστασίας ανηλίκων, δεν έχετε δικαίωμα να μπείτε στο σχολείο μας. Και εσείς όχι μόνο μπαίνετε, άλλα οπλοφορείτε κιόλας. Όχι λοιπόν! Δεν ήταν απλώς «ένα μαχαιράκι για να το κόψετε φίλε», ήταν σουγιάς. Το δικαίωμα, λοιπόν, στην κατάληψη, δεν θα μας το «σπάσετε» ούτε εσείς ούτε κάνεις. Γιατί εσείς είστε που μας ωθήσατε σε αυτή την κατάληψη».

Το ίδιο συνέβη και στο 1ο Λύκειο Χολαργού όπου “αγανακτισμένοι” απείλησαν δύο μαθητές που πρωτοστατούν στην οργάνωση της κατάληψης ενάντια στα μέτρα για το “Νέο Λύκειο”, καθώς και στο 2ο Λύκειο Ελευσίνας. Η ΟΛΜΕ και οι τοπικές ΕΛΜΕ χρειάζεται να μπουν μπροστά, να υπερασπιστούν τους μαθητές, να υπάρξει συντονισμός ανάμεσα στις μαθητικές καταλήψεις και τις κινητοποιήσεις των καθηγητών που προχωράνε σε νέες Γενικές Συνελεύσεις.


Διαβάστε επίσης

Anticapitalista: Να οργανωθούμε