ΠΟΕΜ: πρώτη συνεδρίαση ΔΣ

Η ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) πρότεινε αναλογικό προεδρείο με βάση τη δύναμη του καθενός αν αυτό είναι αποδεκτό από τους υπόλοιπους. Την ίδια θέση πήρε και η Εργατική Παρέμβαση (που έχει 3 έδρες στις 25).

Μετά την άρνηση της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ να ψηφίσουν το ΠΑΜΕ για τη θέση του γραμματέα και παρά τη ξεκάθαρη θέση της Εργατικής Παρέμβασης για αναλογικό προεδρείο με βάση τα αποτελέσματα του συνεδρίου και την προτροπή στο ΠΑΜΕ (θέστε υποψηφιότητα για τη θέση του γραμματέα και θα σας ψηφίσουμε), το ΠΑΜΕ αποχώρησε από τη συνεδρίαση της διοίκησης δηλώνοντας αποχή από τη διαδικασία της συγκρότησης της εκτελεστικής.

Η Εργατική Παρέμβαση στη συνέχεια καταψήφισε για όλες τις θέσεις της εκτελεστικής τούς υποψηφίους των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, έβαλε υποψηφιότητα μόνο για την τέταρτη θέση που αναλογεί στη δύναμή της, στη λογική ότι συμμετέχουμε και διεκδικούμε αυτό που μας αναλογεί στο προεδρείο, δεν απέχουμε στο όνομα της δημιουργίας εντυπώσεων από ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ (που μας ψήφισαν προφανώς για να περιβάλουν με φύλλο συκής τη σύμπραξή τους).

Οι ευθύνες όμως και της ΔΑΣ-ΠΑΜΕ είναι σοβαρές γιατί αποδεικνύεται ότι κινείται σε μια λογική να επιλέγει τον εύκολο δρόμο ότι όλοι είναι ξεπουλημένοι και το μόνο που μένει είναι να τους καταγγείλουμε και να κρατηθούμε μακριά. Όχι μόνο δεν εξάντλησαν τα περιθώρια να πάρουν τη θέση της γραμματείας, αλλά στη συνέχεια επιτέθηκαν με ψεύδη σε δημοσιεύματα στο Ριζοσπάστη και το site του ΚΚΕ για τη στάση της Εργατικής Παρέμβασης για δήθεν σύμπραξη με ΠΑΣΚΕ –ΔΑΚΕ.

Αυτός ο δρόμος που ακολουθεί το ΠΑΜΕ είναι εύκολος, αλλά δε σε πάει μακριά. Η Εργατική Παρέμβαση θα κινηθεί στη λογική να προτείνει σε κάθε ευκαιρία την κοινή δράση για συγκεκριμένους αγωνιστικούς στόχους στην ΠΟΕΜ.

Οι στόχοι αυτοί είναι ορατοί στον κλάδο, είναι ο αγώνας ενάντια στα κλεισίματα, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, την ανεργία, γενικότερα ο αγώνας ενάντια στην εργοδοσία που θέλει να μας φορτώσει τη δική της κρίση. Οργανώνοντας στη βάση και κάνοντας το πρώτο βήμα για ένα κοινό αγώνα μπορούμε να φτάσουμε σε πραγματική ρήξη με τις συμβιβασμένες ηγεσίες.

Γιάννης Θεοχάρης, ΔΣ Σωματείου Ιντρακόμ, Εργατική Παρέμβαση στην ΠΟΕΜ