ΑΕΙ - ΤΕΙ: Eκτη βδομάδα απεργίας

Αυτή ήταν και η απάντηση που έδωσε μετά τη νέα συνεδρίασή της ολόκληρη η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Δι.Π.Τ.Ε) αφού αποφάσισε νέα πενθήμερη απεργία για 6η συνεχόμενη εβδομάδα ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις 1350 εργαζόμενων στα Πανεπιστήμια.

Παρά τις απειλές και τους εκβιασμούς από τη μεριά του Υπουργείου, οι εργαζόμενοι στα Πανεπιστήμια αποφάσισαν ότι δεν θα αποστείλουν τις λίστες με τα στοιχεία που ζητάει η κυβέρνηση και οργανώνουν ένα μεγάλο πρόγραμμα με κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις.

Καλούν σε νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 17/10 στις 12μμ στα Προπύλαια, ενώ για το Σάββατο 19/10 απευθύνουν κάλεσμα σε όλο το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για κοινή διαδήλωση από τα Προπύλαια στη Βουλή στις 2μμ. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συναυλία στο χώρο των Προπυλαίων.

Επίσης, την Τετάρτη 16/10 θα οργανώσουν συγκέντρωση-παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας στη Νερατζιώτισσα στη 1 το μεσημέρι. Σε αυτή τη συγκέντρωση θα έχουν συμμετοχή και οι Σύλλογοι των περιφερειακών Πανεπιστημίων. Το απόγευμα της ίδιας μέρας καλούν σε σύσκεψη συντονισμού σωματεία και Ομοσπονδίες στις 4μμ στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθήνας.

Τέλος, την Τρίτη το απόγευμα την ώρα που η ΕΑ πήγαινε στο τυπογραφείο είχε προγραμματιστεί ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Το μέτρο της διαθεσιμότητας και οι συνέπειες του για το Δημόσιο Πανεπιστήμιο και την κοινωνία» που οργάνωναν από κοινού οι Σύλλογοι Διδασκόντων και Εργαζομένων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πολυτεχνείου.

Κουπόνια

Την προηγούμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Πέμπτη 10 Οκτώβρη είχε οργανωθεί συλλαλητήριο με τη μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων από το ΕΚΠΑ και το Πολυτεχνείο, των φοιτητών, αλλά και την παρουσία της Ομοσπονδίας των Συλλόγων του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Οι Σύλλογοι του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ έχουν αποφασίσει μέσα από τις Γενικές τους Συνελεύσεις να κυκλοφορήσουν κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης έτσι ώστε να μπορούν στηρίξουν τους πιο αδύναμους οικονομικά εργαζόμενους, αλλά και να εξαπλώσουν το μήνυμα της απεργίας.


Φοιτητές

Δίπλα στους εργαζόμενους στα Πανεπιστήμια βρίσκονται οι φοιτητές που δεν έχουν λείψει από καμία κινητοποίηση. Η στήριξη της απεργίας ήταν βασικό θέμα συζήτησης στην συνεδρίαση των σχημάτων της ΕΑΑΚ το Σάββατο 12 Οκτώβρη στην Αθήνα.

«Το κλίμα ήταν θερμό καθώς είμαστε μέσα στον παλμό των κινητοποιήσεων. Βασικός στόχος που βάλαμε ήταν να βγουν νέες Γενικές Συνελεύσεις με αποφάσεις για καταλήψεις, συνδέοντας τα αιτήματα μας με αυτά των εργαζόμενων και να στηρίξουμε την απεργία με κάθε τρόπο. Με παρουσία στις απεργιακές φρουρές, με μαζικότερη συμμετοχή στα συλλαλητήρια. Το άλλο θέμα που μονοπώλησε τη συζήτηση ήταν το αντιφασιστικό. Όλοι οι ομιλητές τόνισαν ότι χρειάζεται να συνεχιστούν οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις σε κάθε γειτονιά και σε κάθε σχολή, να μην υπάρξει κανένας εφησυχασμός ή εκτόνωση», μας είπε ο Άγγελος Μιχαηλίδης, φοιτητής από το Πάντειο.