Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας: Έξω η Χρυσή Αυγή

Νωρίτερα η προσπάθεια του Δημάρχου Καμίνη και μερίδας των συμβούλων της πλειοψηφίας να μετατρέψουν την συζήτηση ενάντια στην παρουσία της Χρυσής Αυγής στον Αγ. Παντελεήμονα με την ανοχή της αστυνομίας και του κράτους σε ένα απλό ζήτημα ανάπλασης της πλατείας, έπεσαν στο κενό. Ακόμα και σύμβουλοι της πλειοψηφίας αλλά και σύσσωμη η αριστερά έκανε ξεκάθαρο πως σε αντίθεση με τον αν τα έργα στην πλατεία και στην παιδική χαρά του Αγ. Παντελεήμονα πρέπει να συνεχιστούν ή όχι, το θέμα της επιβολής του τρόμου στην περιοχή από τις συμμορίες της Χ.Α. έχει πολιτικό χαρακτήρα και πολιτικούς υπεύθυνους.

«Το 2007 το φεστιβάλ της Κίνησής μας, με σύνθημα «Χτίζουμε Γέφυρες και όχι Τοίχους», τελείωσε με επίθεση εναντίον μας. Τον Μάρτιο του 2009 όταν παρουσιάζαμε στην πλατεία βιβλίο του Γκάζμεντ Καπλάνι, 50 άτομα με επικεφαλής τη Θέμιδα Σκορδέλη μας επιτέθηκαν, μας προπηλάκισαν, μας εξύβρισαν και διέκοψαν την παρουσίαση. Οι ίδιοι άνθρωποι έβαλαν λουκέτο στην παιδική χαρά. Λίγο αργότερα το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε αυτή την παράνομη ενέργεια. Κάποιοι θεωρούσαν την πλατεία τσιφλίκι τους. Εγώ και άλλοι δεν μπορούσαμε να περάσουμε από την πλατεία», θύμισε ο Χρήστος Ρουμπάνης, μέλος της Κίνησης Κατοίκων 6ου Διαμερίσματος.

Τις μεγάλες διαδηλώσεις και συναυλίες ενάντια στην κατάληψη της πλατείας του Αγ. Παντελεήμονα από τους μπράβους της Χρυσής Αυγής θύμισε ο Πέτρος Κωνσταντίνου. Ζήτησε την άμεση έκδίωξη του χρυσαυγίτη δημοτικού συμβούλου Βουλδή που μάλιστα εμπλέκεται με τις δικογραφίες για την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, την αφαίρεση όλων των προνομίων και την έξωση από τα γραφεία που τους έχει παραχωρήσει ο δήμος στο Παγκράτι (που σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα, εμπλέκεται στην παράνομη δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής) επαναφέροντας το αίτημα της τοπικής σχολικής επιτροπής της 2ης κοινότητας για εγκατάσταση στο δημοτικό αυτό κτήριο.

Λίγο αργότερα το δημοτικό συμβούλιο έκρινε αδικαιολόγητες τις απουσίες Βουλδή, παρά την επιστολή του στην οποία αναφέρει ότι απέχει των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβούλιου, διότι απειλείται η ασφάλειά του και τον παρέπεμψε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της έκπτωσής του από το αξίωμα.