“Να μπουν στο αρχείο οι διώξεις κατά της ΚΕΕΡΦΑ”

Ο δικηγόρος Τάκης Ζώτος ο οποίος συντόνιζε και την συνέντευξη, έκανε εκτενή αναφορά και στις τέσσερις διώξεις επισημαίνοντας πως είναι καθαρά πολιτικού χαρακτήρα. Έγιναν από αφορμή ανακοινώσεις της ΚΕΕΡΦΑ και με πρωτοβουλία είτε στελεχών ή συνεργατών της Χρυσής Αυγής σε συνεργασία με την κρατική ασφάλεια και μάλιστα με τρομερά μεγάλη ταχύτητα.

Στη συνέχεια ο Π. Κωνσταντίνου έκανε ξεκάθαρο πως η προσπάθεια φίμωσης της ΚΕΕΡΦΑ δεν θα περάσει και πως ειδικά σε αυτή τη συγκυρία έχει έναν επιπλέον ρόλο, να αποκαλύψει τους συνεργάτες της Χρυσής Αυγής όσο ψηλά και να βρίσκονται. “Η ίδια η κυβέρνηση η οποία είναι απομονωμένη από το κίνημα, αναζητά στους μετανάστες αποδιοπομπαίους τράγους για να διασπάσουν την εργατική αντίσταση και γι’ αυτό καταλήξανε να είναι συνεργάτες μιας συμμορίας εγκληματιών στην προσπάθεια φίμωσης της ΚΕΕΡΦΑ”. Τρανταχτό παράδειγμα της ρατσιστικής πολιτικής της κυβέρνησης, οι φρικιαστικές αποκαλύψεις του Μοχάμεντ Αζίζ, ο οποίος ήταν παρών στη συνέντευξη και περιέγραψε τα βασανιστήρια τύπου Αμπού Γράιμπ που γίνονται στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, καθώς και οι αποκαλύψεις του Τζαβέντ Ασλάμ για καταναγκαστικές απελάσεις 62 ατόμων από την Αμυγδαλέζα στο Πακιστάν.

Απροκάλυπτη

“Γνωρίζουν ότι η απροκάλυπτη προσπάθεια να πείσουν για τα δύο άκρα καταβαραθρώθηκε και κατέρρευσε. Δεν μπορούν πλέον να μιλάνε για τα δύο άκρα και από την μία να βάζουν τους χρυσαυγίτες και από την άλλη να βάζουν είτε το ΣΥΡΙΖΑ, είτε το ΚΚΕ, είτε όπως τώρα την ΚΕΕΡΦΑ”, τόνισε μιλώντας στην συνέντευξη τύπου ο βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τσουκαλάς.

Παρών στην συνέντευξη ήταν και ο γραμματέας του ΕΕΚ, Σάββας Μιχαήλ. “Πρέπει να παλέψουμε να πάνε στο αρχείο αυτές οι διώξεις. Εγώ κατηγορήθηκα ότι συκοφάντησα τους μηνυτές μου για εγκληματίες. Πάνω πάνω στη λίστα των μηνυτών μεταξύ άλλων ήταν ο Παναγιώταρος, η Σκορδέλη, ο Ανδριόπουλος ο δικηγόρος, όλοι στελέχη και μέλη της Χρυσής Αυγής, τότε δήθεν απολίτικοι αγανακτισμένοι κάτοικοι του Αγ. Παντελεήμονα. Σήμερα φυσικά είναι υπόδικοι για εγκληματική οργάνωση”.

“Η δίωξη σε βάρος της Εργατική Αλληλεγγύης από τον γνωστό φασίστα δικηγόρο Ανδριόπουλο είναι μια δίωξη ενάντια στο αντιρατσιστικό κίνημα. Από τις σελίδες της εφημερίδας είχαν φωνή όλοι οι μετανάστες που δέχονταν τις επιθέσεις των φασιστών, όλοι οι κυνηγημένοι του Ξένιου Δία, οι έγκλειστοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης”, ανέφερε η Κατερίνα Θωϊδου δημοσιογράφος της Εργατικής Αλληλεγγύης και μέλος του Κεντρικού Συντονιστικού της ΚΕΕΡΦΑ.

Στον ίδιο τόνο ο Τζαβέντ Ασλάμ εξήγησε πως όλα αυτά τα χρόνια από τις απαγωγές των Πακιστανών μέχρι την εμφάνιση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, τόσο η Εργατική Αλληλεγγύη όσο και αργότερα η ΚΕΕΡΦΑ έπαιξαν το πιο σημαντικό ρόλο, αυτόν της φωνής των κυνηγημένων και χτυπημένων. Τη συμπαράστασή του δήλωσε ο Ορέστης Κολοκούρης από τους Οικολόγους Πράσινους, ενώ διάβαστηκε επίσης δήλωση του Δημήτρη Χριστόπουλου, καθηγητή του Παντείου και αντιπροέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Δεκάδες ομοσπονδίες και εργατικά σωματεία, κοινότητες μεταναστών, δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες, πολιτικοί φορείς και οργανώσεις, δηλώνουν την στήριξή τους στην ΚΕΕΡΦΑ αλλά και προσωπικά στον συντονιστή της και δημοτικό σύμβουλο Αθήνας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πέτρο Κωνσταντίνου.