Χρυσαυγίτικη αγωγή για “αποζημίωση” κατά της Εργατικής Αλληλεγγύης

Υποτίθεται ότι ο στόχος της ποινικής δίωξης ήταν η αποκατάσταση “της τιμής και της υπόληψης” του μηνυτή, που “θίχτηκε” από άρθρο της Κατερίνας Θωίδου. Γιατί ήταν το άρθρο της Θωίδου “συκοφαντικό, δυσφημιστικό και εξυβριστικό”; Αφενός γιατί στον Ανδριόπουλο αποδόθηκε ο χαρακτηρισμός “φασίστας”, αφετέρου γιατί η από μέρους του κατάθεση αίτησης ακύρωσης του νόμου για την ιθαγένεια στο Συμβούλιο της Επικρατείας αποδόθηκε σε πολιτική υποκίνηση από το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη, που πρωταγωνιστούσε μαζί με τη ΝΔ του Σαμαρά στην εκστρατεία κατάργησης του νόμου. Στο ακροατήριο του Τριμελούς, που διέκοψε τη συνεδρίασή του για μετά τις εκλογές, οι ισχυρισμοί αυτοί κατέπεσαν πανηγυρικά.

Πλούσιο παρελθόν διασυνδέσεων

Ο Ανδριόπουλος είναι επιστημονικός συνεργάτης του εκλεγμένου με τη Χρυσή Αυγή βουλευτή, Αλεξόπουλου. Έχει πλούσιο παρελθόν διασυνδέσεων, τόσο με το ΛΑΟΣ όσο και με τη Χρυσή Αυγή, την οποία κατά δήλωσή του στο ακροατήριο “δεν θεωρεί φασιστική”. Σε βίντεο που αποκαλύφθηκε στο ακροατήριο, ο Μιχαλολιάκος αποκαλεί τον Ανδριόπουλο “συναγωνιστή μας”. Όσο για το ΛΑΟΣ, ο Γεωργιάδης σε ανάρτησή του στην ιστοσελίδα του αποκαλύπτει την στενή συνεργασία του Ανδριόπουλου με τον Θάνο Πλεύρη και την από κοινού επιλογή της υποβολής της αίτησης ακύρωσης όχι από το κόμμα, αλλά από έναν ιδιώτη. Τα σχετικά έγγραφα είναι πλέον στη διάθεση του δικαστηρίου, που μπορεί να βγάλει εύκολα τα συμπεράσματά του. Στην αγωγή του, που επιδόθηκε στις 8 Μάη στους τρεις διωκόμενους της Εργατικής Αλληλεγγύης, ο Ανδριόπουλος ζητάει 40.000 ευρώ για “αποζημίωση”, μαζί με την απαίτηση να δημοσιευτεί στην εφημερίδα επανόρθωση με χρηματική ποινή 587 ευρώ για κάθε μέρα καθυστέρησης.

Ο στόχος του Ανδριόπουλου είναι προφανής: το κλείσιμο μιας εφημερίδας της Αριστεράς, μαζί με ένα καθόλου ευκαταφρόνητο μπόνους στα όσα ήδη τσεπώνει από τη Βουλή ο “επιστημονικός συνεργάτης” και κατά τον Φύρερ “συναγωνιστής” της Χρυσής Αυγής. Το τερπνόν δηλαδή μετά του ωφελίμου... Η προσπάθεια της άκρας δεξιάς να φιμώσει το αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα διά του “νομικού ακτιβισμού” δεν είναι καινούργια και φυσικά δεν είναι μόνο ελληνική. Η βιομηχανία μηνύσεων της άκρας δεξιάς αποτελεί δοκιμασμένη και παγκόσμια πατέντα: αυτό που δεν έχουν πετύχει στο δρόμο οι μαχαιροβγάλτες, να το πετύχουν οι “νομικοί συνεργάτες”.

Η Εργατική Αλληλεγγύη έχει αντέξει τη φασιστική τρομοκρατία, τις επιθέσεις με μαχαίρια και ρόπαλα σε συντρόφισσες και συντρόφους που την διακινούσαν, σε πολύ δυσκολότερες στιγμές. Ο Μιχαλολιάκος θα είχε φοβερές ιστορίες να αφηγηθεί στον Ανδριόπουλο. Αλλά δυστυχώς είναι στη φυλακή. Εκεί είναι η θέση όλων των “συνεργατών” της ναζιστικής συμμορίας.