Ελλάδα - Γαλλία Αντικαπι­ταλιστική Συμμαχία

Την προηγούμενη Τρίτη 6 Μάη ακτιβιστές από το κίνημα των μεταναστών «Χωρίς χαρτιά» στη Γαλλία μαζί με μέλη του Νέου Αντικαπιταλιστικού Κόμματος (ΝΡΑ) πήγαν στα Γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Παρίσι, βγήκαν στο μπαλκόνι και άπλωσαν ένα πανό που έγραφε: «Ενάντια στην Ευρώπη-Φρούριο, ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΗ FRONTEX».

Ήταν ένα δυνατό μήνυμα κατά του θεσμοθετημένου ρατσισμού της ΕΕ που κοστίζει ανθρώπινες ζωές στο Αιγαίο και σε όλη τη Μεσόγειο. Ήταν επίσης μια χειροπιαστή συνέχεια στο συντονισμό του αντιρατσιστικού κινήματος που υλοποιήσαμε στις 22 Μάρτη με τις ταυτόχρονες διαδηλώσεις στη Μασσαλία, στην Τουλούζη, στο Παρίσι μαζί με τη Θεσσαλονίκη, τα Χανιά και την Αθήνα.

ΝPA - ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Αυτή η συνεργασία των κινημάτων σε Ελλάδα και Γαλλία εκφράστηκε και στο πολιτικό επίπεδο με τη στήριξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από το ΝΡΑ. Με συνέντευξή του στο ΠΡΙΝ της περασμένης Κυριακής, ο Αλέν Κριβίν, ιστορικός ηγέτης της επαναστατικής αριστεράς στη Γαλλία, δηλώνει:

«Πρέπει να ενισχυθεί ο συντονισμός των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς πανευρωπαϊκά. Όταν εκλεγήκαμε στο ευρωκοινοβούλιο, επιδιώξαμε κάτι αντίστοιχο, αλλά δεν είχε συνέχεια καθώς οι βασικές δυνάμεις ήταν η ιταλική Κομμουνιστική Επανίδρυση που διαλύθηκε και το πορτογαλικό Μπλόκο της Αριστεράς που προσχώρησε στο ΚΕΑ. (…)

Υποστηρίζουμε πλήρως την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Καθιστώ σαφές ότι δεν είμαστε με το ΚΕΑ και ειδικά με τον ΣΥΡΙΖΑ που ηγείται αυτού του κόμματος. Δεν υπάρχει κανένα δίλημμα: υποστηρίζουμε στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ».