Εκδηλώσεις ΚΕΕΡΦΑ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 9 Μαΐου στις 7μμ στην πλατεία Ναυαρίνου, η κεντρική εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης με τίτλο «Κάθε ψήφος στη Χρυσή Αυγή είναι μαχαίρι στα χέρια νεοναζί».

Άνοιξε η Φρίντα από την Good As You(th) η οποία μίλησε για την μάχη ενάντια στην καταπίεση των γυναικών, τρανς, ομοφυλόφιλων και τόνισε την ανάγκη όλα τα παραπάνω κινήματα να βρεθούν στο πλευρό των αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών αγώνων.

Ο Βασίλ Παππά από την Αλβανία και εργαζόμενος στο εργοστάσιο της coca cola μίλησε ως εκπρόσωπος του σωματείου εργαζομένων που βρίσκονται στον 7ο μήνα απεργίας διαρκείας ενάντια στο κλείσιμο του εργοστασίου τονίζοντας την ανάγκη οι μετανάστες να μπορούν να εγγράφονται στα σωματεία.

Ο Νίκος Μαρατζίδης ιστορικός στο ΕΚΘ, θύμισε την εξέγερση των καπνεργατών στις 9 Μαίου του ’36 στην Θεσσαλονίκη και την διαχρονική προσπάθεια να στηθούν φασιστικές οργανώσεις για να διαλύσουν τα εργατικά κινήματα της χώρας.

Ο Κώστας Τορπουζίδης από την ΚΕΕΡΦΑ έκανε μια αναδρομή από την εκλογική άνοδο της Χ.Α., τις μάχες του αντιφασιστικού κινήματος που οδήγησαν την ηγεσία της Χ.Α στην φυλακή αλλά και τις μάχες που έχουμε μπροστά μας μέχρι να τους εξαφανίσουμε από τον χάρτη.

Τέλος η Μαριάννα από την ΕΥΑΘ μίλησε για την ανάγκη των εργατικών αγώνων και κινημάτων να συντονιστούν με τον αντιφασιστικό- αντιρατσιστικό αγώνα και κάλεσε όλους να συμμετέχουν στο δημοψήφισμα ενάντια στην ιδιωτικοποιήση του νερού στον Δήμο της Θεσσαλονίκης. Aκολούθησε προβολή από τις διαδηλώσεις στις 22 Μάρτη, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που υπέγραψαν τα κείμενα της ΚΕΕΡΦΑ και πήραν υλικά.

Αλεξάνδρα Σιαφάκα, Θεσσαλονίκη


Εκδήλωση της τοπικής ΚΕΕΡΦΑ Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Μάη στο Εργατικό Κέντρο, με ομιλητές τον Λευτέρη Παπαθανάση από το ΔΣ της ΕΛΜΕ, τη Λουίζα Γκίκα φοιτήτρια Ιατρικής και την Άλκηστη Λέκκα από την ΚΕΕΡΦΑ.

Ο Λευτέρης μίλησε για την αντιφασιστική μάχη μέσα στα σχολεία, που ξεκίνησε από το 2008 όταν δημιουργήθηκαν ομάδες δράσης ενάντια στις μαθητικές καταλήψεις. Η Λουίζα μίλησε για τις μάχες που άνοιξαν τοπικά κυρίως μετά το στήσιμο ψηφοδελτίου των φασιστών στην περιφέρεια, όπου ξεκίνησε και η προσπάθειά τους να πατήσουν πόδι στις γειτονιές. Η Άλκηστις αναφέρθηκε στα προχωρήματα του αντιφασιστικού κινήματος στην Ελλάδα και διεθνώς, μέσα από τους σταθμούς της περασμένης χρονιάς. Άνοιξε πλούσια συζήτηση για το αν μπορούμε να μιλάμε για ανοιχτά σύνορα ή για τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών. Τη μέρα των εκλογών η ΚΕΕΡΦΑ θα έχει παρουσία έξω από τα εκλογικά κέντρα διεκδικώντας “καμία ψήφος στους νεοναζί”.

Παναγιώτα Ερωτοκρίτου


Την Πέμπτη 8/5 πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αναλήψεως των Βριλησσίων η εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ με θέμα «Καμία ψήφος στους νεοναζί», σε συνεργασία με την τοπική ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το κλίμα που επικράτησε στην πλατεία θύμιζε αντιφασιστική γιορτή. Από τα μεγάφωνα δεν σταματούσαν να ακούγονται οι αντιφασιστικές προκηρύξεις της ΚΕΕΡΦΑ σε συνδυασμό με αντιφασιστικά τραγούδια.

Yποστηρίξαμε με πάθος οτι δεν πρέπει να δοθεί ούτε μία ψήφος στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής η οποία θα ενισχύσει τα εγκλήματα και την τρομοκρατία τους. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν σπουδαία με τους περισσότερους να παίρνουν το υλικό που μοιράζαμε, αλλά και να ενισχύουν οικονομικά τον αντιφασιστικό αγώνα. Σημαντική ήταν και η παρουσία των μαθητών οι οποίοι μοίραζαν βοηθώντας έμπρακτα την εκδήλωση.

Ζωή Σακελλαρίου, Μαρία Γεωργάκα, ΚΕΕΡΦΑ Βριλησσίων