Εργατικό κίνημα
H άποψή μας: Ποια τάξη θα έχει τον έλεγχο;

Από τη συνέντευξη τύπου που έδωσε η πολιτική συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ την Τρίτη 13 Γενάρη.

Οι εκλογές της 25 Γενάρη είναι μια στιγμή, μια σημαντική στιγμή, σε μια ευρύτερη διαδικασία που έχουν ανοίξει οι αγώνες της εργατικής τάξης τα τελευταία χρόνια. Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες ξανάρχεται στο προσκήνιο το ερώτημα: Ποια τάξη θα κυβερνάει αυτόν τον τόπο;

\r\n
\r\n
Ξέρουμε πολύ καλά ποια τάξη έχει την ευθύνη για την καταστροφή που ζούμε. Οι τραπεζίτες μας φόρτωσαν το ασήκωτο χρέος που ρουφάει την ικμάδα της οικονομίας ως το μεδούλι. Οι πολυεθνικές της βιομηχανίας και του εμπόριου έχουν φτιάξει τις απέραντες στρατιές των άνεργων και των απλήρωτων. Οι εφοπλιστές έχουν μετατρέψει ολόκληρα καράβια σε πλωτά φέρετρα. Και μαζί τους όλοι οι παρατρεχάμενοι πολιτικάντηδες που υπηρέτησαν και υπηρετούν τα Μνημόνια και τις επιλογές της ΕΕ, του ΔΝΤ και του ΝΑΤΟ.
\r\n
Το πραγματικό ερώτημα στα μυαλά εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων είναι αν μπορούμε να κάνουμε στο πλάι όλους αυτούς και μέχρι πού μπορεί να φτάσει η ανατροπή τους.
\r\n
 
\r\n
Μόνο η ίδια η δύναμη που έχει ξεκινήσει αυτή τη διαδικασία, η εργατική τάξη με τους αγώνες της, μπορεί να δώσει απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Χωρίς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ που είπαν όχι στο «μαύρο» και πέταξαν έξω τη ΔΗΜΑΡ από την τότε τρικομματική συγκυβέρνηση, δεν θα είχε ξεκινήσει το ξήλωμα των Σαμαροβενιζέλων. Χωρίς τους χιλιάδες διαδηλωτές που βγήκαν στους δρόμους το Νοέμβρη και το Δεκέμβρη δεν θα είχε αναγκαστεί ο Σαμαράς να πετάξει την πετσέτα. Χωρίς τα μαζικά αντιφασιστικά συλλαλητήρια, οι Χρυσαυγίτες δολοφόνοι θα ακόνιζαν ακόμη τα μαχαίρια τους πάνω σε μετανάστες στις φτωχογειτονιές.
\r\n

Συμβολή

\r\n
Αυτή η συλλογική δύναμη είναι η ελπίδα μας για να κάνουμε την ανατροπή όσο πιο μεγάλη και ριζική γίνεται, δηλαδή αντικαπιταλιστική. Αυτή είναι η ξεχωριστή συμβολή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε αυτή τη διαδικασία. Δυνατή ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις 25 Γενάρη θα είναι μια καλή αφετηρία για να συνεχίσουμε τις μάχες που δώσαμε μαζί και μας έφεραν ως εδώ, ένα καλό στήριγμα για να απλώσουμε τις ανατροπές εκεί που δεν φτάνει ποτέ η ψήφος: να βάλουμε τις τράπεζες κάτω από δημόσιο εργατικό έλεγχο, να μπούμε στα κλειστά εργοστάσια, νοσοκομεία, ραδιομέγαρα και να τα ανοίξουμε, να ξηλώσουμε τους προστάτες των Χρυσαυγιτών στην Αστυνομία, στο στρατό, στα εφοπλιστικά γραφεία. Να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία όπου κάθε καθαρίστρια θα μπορεί να κυβερνάει.
\r\n
 
\r\n
Αξίζει τον κόπο να στρατευτούμε σε αυτή την προσπάθεια. Η Εργατική Αλληλεγγύη και το ΣΕΚ σας καλούν να κινηθούμε μαζί- στις κάλπες στις 25 Γενάρη, σε κάθε χώρο που ζει και παλεύει η τάξη μας στη συνέχεια.
\r\n