Εργατικό κίνημα
Σχολικοί Φύλακες “Δεν μας φοβίζουν”

Οι (τέως) συγκυβερνώντες τρέμουν τη δύναμη των εργαζόμενων που αγωνίζονται. Δεν εξηγούνται με άλλο τρόπο οι απρόκλητες επιθέσεις σε σχολικούς φύλακες την προηγούμενη εβδομάδα.

\r\n
\r\n
Προσαχθείσα στο αστυνομικό τμήμα βρέθηκε η Αγγελική Γιαννοπούλου, αγωνίστρια σχολική φύλακας, την Παρασκευή 9/1. Η Αγγελική είχε λάβει πρόσκληση για να παρευρεθεί στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στην Παλλήνη, με ομιλητή τον Βενιζέλο, στην οποία και παρευρέθηκε θεωρώντας την μια καλή ευκαιρία να απευθύνει ερωτήσεις σχετικά με τις απολύσεις την ίδιας και των συναδέλφων της. Πριν όμως ξεκινήσει η εκδήλωση και χωρίς να υπάρξει η παραμικρή πρόκληση από τη μεριά της, περικυκλώθηκε από μπράβους της εκδήλωσης και αστυνομικούς, οι οποίοι την έβγαλαν από την αίθουσα και την οδήγησαν στο Α.Τ, μέχρι να τελειώσει η ομιλία. “Τίποτα δεν μας φοβίζει! Τίποτα δεν μας σταματά! Φόραγα το μπλουζάκι του σχολικού φύλακα κι αυτό απ\'ό,τι φαίνεται είναι πολύ επικίνδυνο όπλο. Όλοι μαζί να αντισταθούμε για να σπάσουμε τον τρόμο και να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο!” μας είπε η Αγγελική Γιαννοπούλου.
\r\n
 
\r\n
Την προηγούμενη ημέρα, στη Λάρισα, πάλι έξω από εκδήλωση με ομιλητή τον Βενιζέλο, άλλοι τρεις σχολικοί φύλακες που διαδήλωναν ενάντια στις απολύσεις, προσήχθησαν στο Α.Τ, αφού δέχτηκαν αστυνομική επίθεση από τα ΜΑΤ. Εκτός από τις προσαγωγές, η αστυνομική επίθεση είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό μιας ακόμη σχολικής φύλακα, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
\r\n