Πολιτική
Με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε όλους τους νομούς

Α΄ΑΘΗΝΑΣ

\r\n
\r\n
Ο Γιάννης Σηφακάκης είναι εκλεγμένος στο Κεντρικό Συντονιστικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές στην Α\' Αθήνας.
\r\n
 
\r\n
Είναι ο Συντονιστής της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο που στις 15 Φλεβάρη του 2003 πραγματοποίησε, μετά από καμπάνια μηνών, το μεγαλειώδες αντιπολεμικό συλλαλητήριο ενάντια στον πόλεμο στο Ιράκ με τη συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών και έχει οργανώσει αμέτρητες συγκεντρώσεις, πορείες και εκδηλώσεις ενάντια στις επεμβάσεις του σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ σε Λίβανο και Παλαιστίνη.
\r\n
 
\r\n
Εξαιτίας αυτής της δράσης, το τηλέφωνο του Γιάννη Σηφακάκη ήταν ένα από αυτά που παρακολουθούσαν οι ντόπιες και νατοϊκές μυστικές υπηρεσίες το 2004, όπως αποκαλύφθηκε με το σκάνδαλο των υποκλοπών. Υπήρξε ένας από τους πρωταγωνιστές για την αποκάλυψη του άλλου σκανδάλου, των απαγωγών των Πακιστανών, ένα χρόνο αργότερα, το 2005, καθώς και για την υπεράσπιση των μεταναστών της Πακιστανικής Κοινότητας ενάντια στις διώξεις και την κατασυκοφάντησή τους από την ΕΛ.ΑΣ και την κυβέρνηση.
\r\n
\r\n

Αποστολές

\r\n
\r\n
Έχει συμμετάσχει σε μια σειρά από διεθνείς κινητοποιήσεις και αποστολές: μετά το τέλος του πολέμου, στην αποστολή που πήγε στη Γάζα μεταφέροντας εφόδια και αλληλεγγύη. Έχει συμμετάσχει πολλές φορές στη «Συνδιάσκεψη του Καΐρου» μαζί με αγωνιστές από τη Μέση Ανατολή και το διεθνές αντιπολεμικό κίνημα. Ήταν βασικός συντελεστής σε όλες τις μεγάλες εκδηλώσεις του αντικαπιταλιστικού κινήματος από την Πράγα ως το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ της Αθήνας, την Άνοιξη του 2006.
\r\n
 
\r\n
Κλείνοντας πάνω από εικοσιπέντε χρόνια συνεχούς δράσης στο κίνημα, συμμετέχοντας από τα μαθητικά του χρόνια την δεκαετία του \'80 στην «Μαθητική Πρωτοβουλία», στη συνέχεια σαν φοιτητής μεταλλειολόγος στο Πολυτεχνείο στις καταλήψεις του 1991, υπήρξε αδιάκοπα για όλο αυτό το διάστημα μέλος της ΟΣΕ και στη συνέχεια του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος.
\r\n
\r\n

Β΄ΑΘΗΝΑΣ

\r\n
Ο Τάσος Αναστασιάδης (του Βασιλείου), υποψήφιος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Β\' Αθήνας, είναι υπεύθυνος του Συντονισμού ενάντια στα Κλεισίματα και τις Διαθεσιμότητες που δημιουργήθηκε τον Νοέμβρη του 2013 μετά την επέμβαση των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, συσπειρώνοντας “διαθέσιμους”, απολυμένους κλπ από πολλούς χώρους και παίζοντας πρωτοπόρο ρόλο ενάντια στο “μαύρο” των μνημονιακών πολιτικών.
\r\n
 
\r\n
Πιο πριν ήταν συντονιστής της Επιτροπής Αλληλεγγύης Συνδικάτων και Συνδικαλιστών (ΕΠΑΣΣ) που από το ξεκίνημα της μνημονιακής επίθεσης συμμετείχε ενεργά στις μεγάλες και μικρές μάχες – από τους αγανακτισμένους στο Σύνταγμα μέχρι την οργάνωση της συμπαράστασης σε δεκάδες μικρούς και μεγάλους εργασιακούς χώρους, όπως στο Άλτερ, την Ελευθεροτυπία, τη Χαλυβουργία, τα Ναυπηγεία.
\r\n
\r\n

Δράση

\r\n
\r\n
Ιδρυτικό μέλος των Financial Crimes στο χώρο των ΜΜΕ, ο Τάσος Αναστασιάδης στρατεύτηκε στην Αριστερά από τα μαθητικά του χρόνια. Τη δεκαετία του \'80 οργανώθηκε στην ΟΣΕ σαν φοιτητής στην Πάτρα, συνέχισε την ενεργό πολιτική δράση στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια στην Αθήνα.
\r\n
 
\r\n
Δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη: “Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χρειάζεται να βγει πιο δυνατή. Για να επιβάλλουμε το πρόγραμμα που έχουν διαμορφώσει οι εργάτες και οι εργάτριες από τα κάτω μέσα από τους αγώνες τους τα μνημονιακά χρόνια. Ανατρέψαμε κυβερνήσεις, στείλαμε φυλακή τους χρυσαυγίτες και δώσαμε ώθηση συνολικά στην αριστερά. Έτσι χρειάζεται να συνεχίσουμε μετά τις εκλογές. Η πιο χρήσιμη ψήφος απέναντι στους εκβιασμούς των καπιταλιστών και της ΕΕ, για τη δικαίωση όσων παλεύαμε αυτά τα χρόνια, είναι η ψήφος στην αντικαπιταλιστική αριστερά, στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ”.
\r\n
 
\r\n
\r\n

Α΄ΠΕΙΡΑΙΑ

\r\n
\r\n
\r\n
Ο Δημήτρης Αργυροκαστρίτης είναι υποψήφιος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Α’ Πειραιά. Λιθογράφος στο επάγγελμα εδώ και 25 χρόνια, ο Μήτσος είναι μέλος της Εργοστασιακής Επιτροπής στην Βιβλιοσυνεργατική, όπου δουλεύει 22 χρόνια. Είναι μέλος στην Ένωση Λιθογράφων, ενώ σύντομα θα αναλάβει ως μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αθήνας εκλεγμένος με την Αγωνιστική Ταξική Ενότητα.
\r\n

Αγώνες

\r\n
Τα τελευταία χρόνια έχει δώσει μεγάλους αγώνες μαζί με τους συναδέλφους του ενάντια στις απληρωσιές, τις απολύσεις, τους εκβιασμούς της εργοδοσίας ότι θα κλείσει το εργοστάσιο αν δεν γίνουν δεκτές οι μειώσεις μισθών κλπ. Έχει επίσης δραστηριοποιηθεί στην Αντιναζιστική Πρωτοβουλία Πειραιά με καθημερινή δράση ενάντια στους νεοναζί που προσπάθησαν να πατήσουν πόδι στην ευρύτερη περιοχή.
\r\n
Ο Μήτσος έχει μεγαλώσει στις εργατογειτονιές του Κορυδαλλού και του Πειραιά και ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές με την «Ανταρσία στην Κοκκινιά». Εντάχτηκε στην Οργάνωση Σοσιαλιστική Επανάσταση το 1992 και είναι μέλος του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος. Δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη: “Χρειαζόμαστε δυνατή ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις εκλογές για να κλιμακωθούν οι εργατικοί αγώνες, για να πάρουμε πίσω στις κατακτήσεις μας, για να διώξουμε τα αφεντικά και να πάρουμε τον έλεγχο της κοινωνίας στα χέρια μας”.
\r\n
\r\n

Β΄ΠΕΙΡΑΙΑ

\r\n
\r\n
Ο Θανάσης Διαβολάκης είναι εκπαιδευτικός, πρώην δημοτικός σύμβουλος Πειραιά με την “Ανταρσία στο Λιμάνι” και μέλος του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας).
\r\n

Πρωτοβουλία

\r\n
Συμμετείχε στην Πρωτοβουλία των Οικονομολόγων για τη Διαγραφή του Χρέους και την Έξοδο από το Ευρώ το 2010 και έχει πρωτοστατήσει σε όλες τις μάχες ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες συμμετέχοντας στο συντονιστικό της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).
\r\n
 
\r\n
Επί χρόνια συνδικαλιστής στο χώρο των εκπαιδευτικών στον ιδιωτικό τομέα, στρατευμένος στο κίνημα και την αριστερά από τα τέλη της δεκαετίας του \'70, ο Θανάσης είναι μέλος της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και υποψήφιος στις εκλογές της 25ης Γενάρη στην Β\' Πειραιά.
\r\n
\r\n

ΑΧΑΪΑ

\r\n
\r\n
Η Τόνια Λαχανιώτη είναι υποψήφια με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Νομό Αχαΐας. Κατάγεται από την Ζάκυνθο, ζει μόνιμα στην Πάτρα. Από τα μαθητικά της χρόνια συμμετείχε στο αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα, ενώ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην καμπάνια στήριξης των εργατών γης της Μανωλάδας ως συντονίστρια της ΚΕΕΡΦΑ Πάτρας.
\r\n
 
\r\n
Είναι μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πρώην μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ζακύνθου, ενώ διετέλεσε Σύμβουλος Ιονίων από το 2011 μέχρι το τέλος της θητείας του Περιφερειακού Συμβουλίου, εκλεγμένη με την «Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια». Στην ΕΑ δήλωσε τα παρακάτω: 
\r\n
 
\r\n
«Στις εκλογές μαυρίζουμε τους Σαμαράδες και τους Βενιζέλους για να δικαιωθούν όλοι οι αγώνες των τελευταίων χρόνων ενάντια στα Μνημόνια, την ανεργία, την φτώχεια και τη λιτότητα. Οι αγώνες μας δεν σταματάνε εδώ. Χρειάζεται να συνεχίσουμε για να ξηλώσουμε και τους μηχανισμούς που στήριζαν τις κυβερνήσεις που κατέρρευσαν. Να ξηλώσουμε τις τρόικες και τους τραπεζίτες. 
\r\n
Ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ σημαίνει να δώσουμε όλους τους αγώνες που έρχονται από θέση ισχύος κι όχι από θέση αδυναμίας. Κομμάτι όλων αυτών των μαχών ήταν οι αντιρατσιστικοί και αντιφασιστικοί αγώνες. Οι από πάνω προσπαθούν να διασπάσουν την εργατική τάξη. Από τον Απρίλη του 2013 μαζί με τους εργάτες γης της Μανωλάδας δώσαμε μια τεράστια μάχη ενάντια στην εργοδοσία της Βαγγελάτος ΑΕ για να τιμωρηθούν οι κουμπουροφόροι που πυροβόλησαν τους μετανάστες. Η ΚΕΕΡΦΑ οργάνωσε ολόκληρη καμπάνια με διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια της δίκης. 
\r\n
 
\r\n
Ο κοινός αγώνας ντόπιων και μεταναστών εργατών είναι η καλύτερη απάντηση στις επιθέσεις των από πάνω. Όταν οι μετανάστες είναι νόμιμοι και οργανωμένοι στα συνδικάτα είναι τεράστια δύναμη και για όλη την υπόλοιπη εργατική τάξη».
\r\n
\r\n
\r\n

ΧΑΝΙΑ

\r\n
\r\n
\r\n
Η Μαρία Καλιτσουνάκη είναι υποψήφια με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Νομό Χανίων. Κατάγεται από τα Χανιά, είναι ξενοδοχοϋπάλληλος, μέλος του Σωματείου Επισιτισμού και από τους εργαζόμενους που πήραν την πρωτοβουλία για να δημιουργηθεί το αντικαπιταλιστικό εργατικό έντυπο «Η καμαριέρα» στο χώρο των ξενοδοχείων. Δήλωσε στην ΕΑ:
\r\n
 
\r\n
“Βρισκόμαστε σε μια προεκλογική περίοδο με την ατζέντα του εργατικού κινήματος να βάζει την επιστροφή των απολυμένων πίσω στις δουλείες τους κόντρα στους εκβιασμούς, την καταστολή και τους ψεύτικους ρεαλισμούς ότι χωρίς τα αφεντικά δεν θα έχουμε δουλειά. Μιλάνε για ανάπτυξη αλλά είναι προφανές ότι είναι η ανάπτυξη της κερδοφορίας τους, σημαίνει ελαστικές σχέσεις εργασίας ή ακόμα χειρότερα την απλήρωτη εργασία. Στα Χανιά η προπαγάνδα για την τύχη της τουριστικής περιοχής όπου δίνει δουλειά στην τοπική κοινωνία είναι από τα μεγαλύτερα ψέματα που κρύβουν τις συνθήκες γαλέρας μέσα στα ξενοδοχεία. Όσο και να πανηγυρίζει η Κεφαλογιάννη για την αύξηση του τουρισμού το 2014 και να δίνει εγγυήσεις για μια ακόμη καλύτερη τουριστική σαιζόν το 2015, ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν είναι διατεθειμένοι να μοιραστούν τίποτα με τους εργαζόμενους που παράγουν όλο τον πλούτο.
\r\n
 
\r\n
Η «Καμαριέρα», το έντυπο ενημέρωσης και οργάνωσης των ξενοδοχοϋπαλλήλων, άνοιξε όλη αυτή την κόντρα με τους ξενοδόχους αλλά και την συνδικαλιστική γραφειοκρατία που αρνείται να απαντήσει οργανωμένα στις επιθέσεις από τα εργασιακά μας μέχρι τις απολύσεις. Οι σύντροφοι του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δίνουμε την μάχη της ενοποίησης των σωματείων του επισιτισμού και των ξενοδοχοϋπαλλήλων για την κοινή δράση όλων των εργαζομένων, για να ανοίξουν τα βιβλία των επιχειρήσεων και τα κέρδη να γίνουν προσλήψεις που θα εξυπηρετούν τις πραγματικές ανάγκες και θα παράγουν τουρισμό για όλους και όχι για λίγους. Να πάρουμε και εμείς την σκυτάλη από τους εργαζόμενους στην Cosco, την Coca Cola, την ΕΡΤ, όλους τους απολυμένους. Στις 25 του Γενάρη ψηφίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την ενίσχυση των αγώνων μας για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας έκλεψαν”.
\r\n
\r\n

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

\r\n
\r\n
Η Κατερίνα Αβραμίδου είναι υποψήφια με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης. Κατάγεται από το Κιλκίς, είναι νοσηλεύτρια στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (ΨΝΘ) και είναι ενεργό μέλος του Σωματείου Εργαζόμενων. Μας δήλωσε: 
\r\n
«Στηρίζουμε και ψηφίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Από τη δική μας μεριά δίνουμε αυτή τη μάχη σαν μια ακόμα μάχη. Πιστεύουμε ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι η μοναδική δύναμη που μπορεί να μας βγάλει από το αδιέξοδο.
\r\n
 
\r\n
Στα Νοσοκομεία παλεύουμε να κρατήσουμε τις δουλειές μας και να τα κρατήσουμε ανοιχτά. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ από την αρχή των Μνημονίων είναι παρούσα στους αγώνες. Επίσης, παλεύουμε ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και το μέτωπο ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.
\r\n
 
\r\n
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι η δύναμη που βάζει την προοπτική για να προχωρήσουμε σε άλλους δρόμους, να παλέψουμε για μια άλλη κοινωνία. Η εναλλαγή των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τόσα χρόνια το μόνο που κατάφερε ήταν να μας φορτώσει με τόσα δεινά. Να δώσουμε τον αγώνα για να τα πάρουμε όλα πίσω».
\r\n

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

\r\n
\r\n
\r\n
Ο Γιάννης Βαλαής είναι υποψήφιος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Νομό Ηρακλείου. Κατάγεται από την Χερσόνησο. Σπούδασε Οδοντοτεχνίτης στο ΤΕΙ Αθήνας και Οδοντιατρική στο Πόζναν της Πολωνίας. Είναι μέλος του ΣΕΚ από το 2002, συμμετείχε στις μεγάλες φοιτητικές καταλήψεις του 2006-07, ενώ δραστηριοποιείται και στην «Πρωτοβουλία για την λαϊκή αξιοποίηση της πρώην αμερικάνικης βάσης Γουρνών».
\r\n
 
\r\n
Δήλωσε στην ΕΑ: «Η πτώση της συγκυβέρνησης γέμισε χαρά όλο τον κόσμο. Χρειάζεται να είμαστε ξεκάθαροι ότι η πτώση αυτή είναι αποτέλεσμα των εργατικών και νεολαιΐστικων αγώνων, όχι μόνο της τελευταίας τριετίας, αλλά από την αρχή της εισόδου στο Μνημόνιο.
\r\n
 
\r\n
Πλέον ανοίγονται τεράστιες δυνατότητες για το κίνημα αλλά και για την Αριστερά. Ιδιαίτερα για την αντικαπιταλιστική αριστερά. Το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι το μόνο που απαντάει σταθερά και ξεκάθαρα στα καθημερινά προβλήματα. Στο ζήτημα του χρέους από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι η διαγραφή του είναι η μόνη λύση. Δεν είναι δικό μας το χρέος, είναι των τραπεζών και των καπιταλιστών. Απέναντι στις απόψεις που έλεγαν «μην διαμαρτύρεστε γιατί θα τρομάξουν οι επενδυτές» λέγαμε ότι η λύση είναι η εθνικοποίηση των μεγάλων επιχειρήσεων και τραπεζών κάτω από εργατικό έλεγχο. Είναι εφικτό κάτι τέτοιο; Ασφαλώς και είναι. Το αποδεικνύουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, της Δωδώνης και της ΒΙΟΜΕ.
\r\n
 
\r\n
Όταν η άρχουσα τάξη έκανε πλάτες στα τάγματα εφόδου της ΧΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η ΚΕΕΡΦΑ μπήκαν μπροστά κι έβαλαν πλάτη ώστε να δημιουργηθεί ένα μαζικότατο αντιφασιστικό κίνημα.
\r\n
 
\r\n
Στο αντιπολεμικό μέτωπο από την πρώτη στιγμή αντιταχθήκαμε στον άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ. Τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας τα είδαμε πριν λίγες μέρες. Το Πολεμικό Ναυτικό μπορεί να οργανώνει κοινές ασκήσεις με τους δολοφόνους του παλαιστινιακού λαού, αλλά δεν μπορεί να βοηθήσει τους επιβάτες του πλοίου της ΑΝΕΚ που κάηκαν ζωντανοί.
\r\n
 
\r\n
Στις 25 του Γενάρη στηρίζουμε-ψηφίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τους αγώνες που έρχονται από την επομένη κιόλας των εκλογών».
\r\n

ΓΙΑΝΝΕΝΑ

\r\n
Η Γιούλη Καραγιαννάκου είναι υποψήφια με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Νομό Ιωαννίνων. Έχει τελειώσει το τμήμα Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικών και Ψυχολογίας (ΦΠΨ), ενώ συμμετείχε στις φοιτητικές κινητοποιήσεις του 2006-07. Είναι μέλος του ΣΕΚ και της ΚΕΕΡΦΑ Ιωαννίνων. Μας είπε για τις εκλογές:
\r\n
 
\r\n
«Μέσα σε αυτές τις συνθήκες της πιο μεγάλης κρίσης του καπιταλισμού, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με το πρόγραμμά της έρχεται να απαντήσει σε όλους τους εκβιασμούς της άρχουσας τάξης.
\r\n
 
\r\n
Ζητάμε την εκλογική ενίσχυση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αφού είναι η δύναμη που βρέθηκε σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις, στις κινητοποιήσεις για να ξανανοίξουν η ΕΡΤ και οι ΕΡΑ, στο αντιφασιστικό και στο αντιρατσιστικό κίνημα. Ειδικά, εδώ στα Γιάννενα στηρίξαμε τους αγώνες των εργαζόμενων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗ.
\r\n
 
\r\n
Θέλουμε να βγούμε ενισχυμένοι από τις εκλογές για να δώσουμε τις μάχες που έρχονται με καλύτερους όρους. Με δυνατή αντικαπιταλιστική αριστερά να επιβάλλουμε ότι θα γυρίσουν οι απολυμένοι στις δουλειές τους, θα ξανανοίξει η ΕΡΤ, θα επανακρατικοποιηθεί η ΔΩΔΩΝΗ με εργατικό έλεγχο, να διαγράψουμε το χρέος». 
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n