Εργατικό κίνημα
ΠΟΕ - ΟΤΑ: Στάση εργασίας

Στάση εργασίας 9πμ-1μμ και συγκέντρωση στις 10πμ, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη 14/1, οι εργαζόμενοι στους δήμους της Αττικής. 

\r\n
\r\n
Αφορμή για την κινητοποίηση είναι η παραπομπή σε δίκη σύσσωμης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας των εργαζομένων, της ΠΟΕ ΟΤΑ, με την κατηγορία της “διατάραξης οικιακής ειρήνης” για τις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου, τον Μάρτιο του 2010. “Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν τρομοκρατούνται και δεν εκβιάζονται. Όπως και στο παρελθόν συνεχίζουν απτόητοι τον αγώνα τους προειδοποιώντας πως η ‘φάμπρικα\' ποινικών διώξεων που συνεχίζεται δεν θα κάμψει ούτε το φρόνημα ούτε την αγωνιστικότητά τους” λέει η ΠΟΕ ΟΤΑ σε ανακοίνωσή της.
\r\n

Απεργία - αποχή

\r\n
Εν τω μεταξύ διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους, η ΠΟΕ ΟΤΑ προανήγγειλε απεργία – αποχή, για την Κυριακή 25/1, ημέρα των βουλευτικών εκλογών, αποδεικνύοντας ότι το σύνθημα “χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά” ισχύει και για την περίπτωση της εκλογικής διαδικασίας. Κύριοι υπεύθυνοι για τη διενέργεια των εκλογών, είναι οι εργαζόμενοι στους δήμους, στους οποίους δεν έχουν καταβληθεί ακόμα τα δεδουλευμένα, ούτε για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και ευρωεκλογές του Μαΐου του 2014, αλλά σε πολλές περιπτώσεις ούτε για τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου και Ιουνίου του 2012. 
\r\n