Αντιφασιστικό κίνημα
Νεοναζί εναντίον Δημήτρη Ψαρρά και Νίκου Βουλέλη

Αθώοι κρίθηκαν στις 13 Γενάρη οι δημοσιογράφοι της “Εφημερίδας των Συντακτών” Δημήτρης Ψαρράς και Νικόλας Βουλέλης που δικάζονταν μετά από μήνυση του νεοναζί Κασιδιάρη. Η μήνυση αφορούσε στη δημοσιοποίηση βίντεο της Χρυσής Αυγής όπου ο Κασιδιάρης υποδύεται τον αρχιφύλακα και «επιβλέπει» το ξυλοκόπημα ενός κρατούμενου από δήθεν αστυνομικούς. Η μήνυση έγινε για “παραβίαση ιδιωτικών δεδομένων” καθώς ο Κασιδιάρης υποστήριξε πως το βίντεο ήταν “πλάκα με την παρέα του”.

\r\n
\r\n
Σύμφωνα με το άρθρο του Γιάννη Μπασκάκη στο φύλλο της Εφημερίδας των Συντακτών στις 12 Γενάρη, στη σελίδα της Χρυσής Αυγής έχουν γίνει εκατοντάδες αναφορές σε δημοσιεύσεις αλλά και σε πρόσωπα δημοσιογράφων. Ο Δημήτρης Ψαρράς, γνωστός για τη δράση και τη συμβολή του στο αντιφασιστικό κίνημα, έχει την τιμητική του σε αυτές. Επίσης, ο φασίστας βουλευτής Ματθαιόπουλος είχε αφιερώσει ολόκληρη τοποθέτηση σε ολομέλεια της Βουλής κατά του βιβλίου του Δ. Ψαρρά “Η Χρυσή Αυγή μπροστά στη δικαιοσύνη”, που κυκλοφόρησε λίγους μήνες πριν. Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται το περιστατικό προπηλακισμού του Ψαρρά κατά τη διάρκεια της δίκης του φασίστα «Περίανδρου» στο Εφετείο το 2009 για τη δολοφονική επίθεση στον Δημήτρη Κουσουρή. Στο ανακριτικό υλικό για τη δίκη της Χρυσής Αυγής περιλαμβάνεται τηλεφωνική συνομιλία δυο ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης να λένε: “Έπρεπε να αφήσω να τον λιντσάρουν εκείνη τη μέρα. Έπρεπε να αφήσω να τον τσακίσουν μέσα στο δικαστήριο”.
\r\n
 
\r\n
Η μήνυση στους δημοσιογράφους δεν είναι η πρώτη. Αποτελεί κομμάτι της επιχείρησης μηνύσεων που έχει στήσει η νεοναζιστική οργάνωση. Δίωξη είχε γίνει και στην Εργατική Αλληλεγγύη το 2012 από τον συνεργάτη του πρώην χρυσαυγίτη Αλεξόπουλου, Γ. Ανδριόπουλο, για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέληξε σε πανηγυρική αθώωση της εφημερίδας μας. Πρόκειται για μια απέλπιδα προσπάθεια των φασιστών να αξιοποιήσουν σε όλα τα επίπεδα τους δεσμούς τους με το κράτος και τα δικαστήρια, για να επιτεθούν στους αντιφασίστες και την αριστερά, που όμως για ακόμη μια φορά έπεσε στο κενό.
\r\n