Εκπαίδευση και Νεολαία
Πρωτοβουλία Αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του πανεπιστημίου

Την Παρασκευή 7 Απρίλη πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα της Αρχιτεκτονικής, ανοιχτή εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Αγώνα ενάντια στη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση του Πανεπιστημίου. 

Το κάλεσμα που κυκλοφόρησε ανέλυε την κατάσταση διάλυσης στην οποία βρίσκονται τα Πανεπιστημιακά ιδρύματα και καλούσε σε συντονισμένη δράση καθηγητές, εργαζόμενους και διοικητικούς υπαλλήλους, φοιτητές.

Οι εισηγήσεις έγιναν από τον Γ. Κάργα, καθηγητή στο Γεωπονικό, τη Μ. Νικολακάκη, καθηγήτρια ανθρωπιστικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, τον Π. Πολυχρονόπουλο, ΕΔΙΠ στη Φαρμακευτική Αθήνας και τον Δ. Καλέργη από το ΤΕΙ Αθήνας.

Η υποχρηματοδότηση προωθεί την ιδιωτικοποίηση, φέρνει μαζί της νέες εργασιακές σχέσεις για τους καθηγητές, καθώς οι προσλήψεις έχουν παγώσει εδώ και χρόνια. Διδάσκοντες με το μπλοκάκι, δίδακτρα στα μεταπτυχιακά και ένα σωρό άλλες αλλαγές.

Η συμμετοχή δεκάδων καθηγητών, εργαζόμενων αλλά και φοιτητών έδωσε τη δυνατότητα να έρθουν όχι μόνο εικόνες από δεκάδες σχολές και να καταγραφούν τα αποτελέσματα των επιθέσεων, αλλά και εικόνες από τις πρόσφατες αντιστάσεις φοιτητών κι εργαζομένων. 

Στόχος είναι το επόμενο διάστημα να οργανωθούν αντίστοιχες εκδηλώσεις ανά σχολή για να μπορέσουν να προχωρήσουν συντονισμένα οι αντιστάσεις που έχουν ξεσπάσει σε μια σειρά από τμήματα, να συνδεθούν με όλο τον κόσμο που παλεύει. Με διεκδίκηση την υπέρασπιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου και κόντρα στα μνημόνια που το διαλύουν.