Εργατικό κίνημα
Υπηρεσία Ασύλου: 48ωρη πανελλαδική απεργία

Στις 5 και 6 Απριλίου 2017, οι συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Ασύλου συμμετείχαμε στη 48ωρη πανελλαδική απεργία που είχε κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για εμάς, στην οποία το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε σε 80% πανελλαδικά. 

Προχωρήσαμε σε δεύτερη κατά σειρά κινητοποίηση, μετά την 24ωρη απεργία της 13/2, αφού δεν πραγματοποιήθηκαν οι δεσμεύσεις που είχαμε λάβει από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για καταβολή των δεδουλευμένων όλων μέχρι την 2/3 και για ομαλοποίηση των πληρωμών. Την Τετάρτη 5/4, συνάδελφοι από όλες τις δομές της Αττικής πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. 

Το άλλο ζήτημα που έχει προκύψει, αφορά τις συμβάσεις. Σε κάποιες ανανεώσεις έγινε μονομερής μεταβολή των όρων, σε μια σχέση εργασίας όπου δεν περιγράφονται σαφώς τα καθήκοντά μας και πρακτικά να απολύονται 13 συνάδελφοί μας. Η όλη λογική είναι ότι δεν υπάρχει διάθεση να εξυπηρετηθούν οι αυξημένες ανάγκες με πρόσληψη νέου προσωπικού αλλά με τα μπαλώματα μιας εσωτερικής κινητικότητας των εργαζομένων. 

Στη Γενική Συνέλευση που έγινε τη δεύτερη μέρα της απεργίας, συμφωνήθηκε ότι εάν δεν εκπληρωθούν οι ανωτέρω δεσμεύσεις του Υπουργείου έως την 13/4 θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω κινητοποιήσεις.