Εργατικό κίνημα
ΔΕΗ: Όχι στο ξεπούλημα

Συλλαλητήριο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, Πτολεμαΐδα, 7/4

Πλημμύρισε η πλατεία της Πτολεμαΐδας την Παρασκευή 7 Απρίλη, στο μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ. Τη συγκέντρωση κάλεσαν η ΓΕΝΟΠ, σωματεία της ΔΕΗ, Εργατικά Κέντρα και φορείς της δυτικής Μακεδονίας και ανταποκρίθηκαν το σύνολο των δυνάμεων της αριστεράς, αγρότες από το Αμύνταιο και πολλές εκατοντάδες κόσμου που βροντοφώναξαν “ΟΧΙ” στη ιδιωτικοποίηση. 

Κυβέρνηση και θεσμοί παζαρεύουν το ξεπούλημα μονάδων της ΔΕΗ – με την κυβέρνηση μάλιστα να εμφανίζει με θράσος σαν επιτυχία την πιθανότητα η ιδιωτικοποίηση να “περιοριστεί” στις λιγνιτικές μονάδες και να μην συμπεριλάβει τις υδροηλεκτρικές. Κάτι που κατά δήλωση του αρμόδιου υπουργού Σταθάκη ούτε αυτό δεν είναι σίγουρο. Την ίδια στιγμή το ΤΑΙΠΕΔ προχωρά στη πρόσληψη συμβούλων που θα προτείνουν τους καλύτερους τρόπους με τους οποίους θα πουληθούν - “αξιοποιηθούν” είναι η λέξη που χρησιμοποιούν - ποσοστά που κατέχει μέχρι τώρα το δημόσιο τόσο στη ΔΕΗ (17%), αλλά και στο Αεροδρόμιο της Αθήνας (30%), στα ΕΛΠΕ (35%), στην ΕΥΑΘ (23%) και την ΕΥΔΑΠ (11%), στη ΔΕΠΑ (65%) και τον ΟΤΕ (5%).

Είναι ώρα για απεργιακή σύγκρουση για να μην περάσουν οι ιδιωτικοποιήσεις. Η ΓΕΝΟΠ δεν πρέπει να περιοριστεί σε συλλαλητήρια και να αναβάλει την απεργιακή μάχη για τις μέρες που θα ψηφίζονται τα ξεπουλήματα στη Βουλή. Τώρα είναι η ώρα να κινηθούν συντονισμένα οι εργαζόμενοι όλων των δημόσιων επιχειρήσεων που απειλούνται με ξεπούλημα. Και θα έχουν μαζί τους όλη την εργατική τάξη γιατί οι συνέπειες των ιδιωτικοποιήσεων μας αφορούν όλους.