Εργατικό κίνημα
Συνταξιούχοι Ιονικής: Συνεχίζουν

Συνταξιούχοι της Εμπορικής στο πλευρό των συναδέλφων τους της Ιονικής

Συνέχισαν για τρίτη βδομάδα τις κινητοποιήσεις οι συνταξιούχοι της Ιονικής Τράπεζας, με καθημερινές συγκεντρώσεις έξω από τα κεντρικά γραφεία της Alpha Bank στην οδό Σταδίου. 

Οι συνταξιούχοι τραπεζοϋπάλληλοι διεκδικούν να καταβληθούν τα λεφτά που τους είχαν κρατηθεί όλα τα χρόνια που εργάζονταν για το εφάπαξ τους.

Την Τετάρτη 5/4, μαζί με τους συνταξιούχους της Ιονικής βρέθηκαν και οι συνταξιούχοι της Εμπορικής Τράπεζας. Είχαν πάρει πριν χρόνια στεγαστικά δάνεια κλπ και οι δόσεις αποπληρωμής είχαν καθοριστεί με τους μισθούς που έπαιρναν τότε. Οι μισθοί και οι συντάξεις κόπηκαν αλλά οι δόσεις όχι, με αποτέλεσμα να πληρώνουν τεράστια ποσά και να τους μένουν ελάχιστα κάθε μήνα για την επιβίωση.

“Θα πάμε μέχρι τη Μεγάλη Βδομάδα με τις συγκεντρώσεις και θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις ξανά μετά το Πάσχα” μας είπε ο Λάμπρος Μεραντζής, μέλος του Συλλόγου Συνταξιούχων Ιονικής Τράπεζας “Ιονική Ενότητα”. “Διεκδικούμε τα λεφτά που έχουμε δώσει. Έχουμε πληρώσει υπέρογκες εισφορές για να πάρουμε το εφάπαξ. . 

Και το υπουργείο Εργασίας οφείλει να καταθέσει χρήματα στον κλάδο εφάπαξ. Αντ' αυτού μας παραπέμπει στο υπουργείο Οικονομικών που μας λέει ότι δεν πρόκειται να δώσει τίποτα αν δεν υπογραφεί η αξιολόγηση. Ξέρουμε όμως πολύ καλά ότι η αξιολόγηση σημαίνει νέο μνημόνιο. 

Μόνος δρόμος λοιπόν να αγωνιστούμε. Τα κανάλια και οι εφημερίδες δεν προβάλουν τον αγώνα μας. Δεν είμαστε μόνοι μας όμως. Συνεχίζουμε μαζί με τα άλλα σωματεία συνταξιούχων όπως σήμερα της Εμπορικής, αλλά και με τους εν ενεργεία συναδέλφους. Κι αφού ΟΤΟΕ, ΓΣΕΕ κλπ δεν φαίνονται διατεθειμένοι να μας βοηθήσουν κοιτάμε πώς μπορούμε να οργανωθούμε από τα κάτω”.