Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Όλοι στο Εφετείο, καλεί και ο ΣΦΕΑ

Ο ΣΦΕΑ (Σύλλογος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974) καλεί στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 27 Απρίλη, 8.30πμ έξω από το Εφετείο Αθηνών. Δύο χρόνια από την έναρξη της δίκης των νεοναζί και 50 χρόνια από την άνοδο της Χούντας των συνταγματαρχών συμπληρώνονται στις 20 και 21 Απρίλη αντίστοιχα. Αντιφασίστριες και αντιφασίστες θα διαδηλώσουν στη δίκη της Χρυσής Αυγής με αίτημα να καταδικαστούν όλοι οι νεοναζί. 

Παράλληλα το αντιφασιστικό κίνημα παλεύει για να κλείσουν τα «γραφεία»-ορμητήρια σε κάθε γειτονιά και για να μην ανατραπεί η απόφαση για μεταφορά της δίκης από τον Κορυδαλλό στο Εφετείο. Υπενθυμίζεται ότι η μεταφορά στο Εφετείο έγινε πέρισυ τον Ιούνιο, μετά από μεγάλες μάχες που έδωσαν οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής, η Μάγδα Φύσσα και το κίνημα. Έκτοτε, λαμβάνει χώρα μια διελκυστίνδα μεταξύ της κεντρικότητας και δημοσιότητας του Εφετείου και της απομόνωσης του Κορυδαλλού, με τις ημερομηνίες που δίνονται για διεξαγωγή της δίκης στον Κορυδαλλό να αυξάνονται μήνα το μήνα σε σχέση με τις δικάσιμους στο Εφετείο. Οι χρυσαυγίτες προκαλούν επεισόδια αποκλειστικά και μόνο στο Εφετείο, ομολογώντας έτσι ότι η δημοσιότητα τους πλήττει και ότι προτιμούν την απομόνωση της δίκης.

Ταυτόχρονα, οι υπόδικοι νεοναζί βρίσκουν πάτημα μετά από κάθε υποχώρηση της κυβέρνησης για να επιχειρήσουν την επανεμφάνισή τους. Η εξαπόλυση επίθεσης ταγμάτων εφόδου από τα ίδια τα κεντρικά της εγκληματικής οργάνωσης μέρα μεσημέρι δείχνει ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για εφησυχασμό. Η ανοχή που δείχνει η κυβέρνηση στη λειτουργία των «γραφείων» και οι μεθοδεύσεις με τις ημερομηνίες της δίκης τους διευκολύνουν και τους αποθρασύνουν.

Το μαζικό αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό κίνημα είναι αυτό που μπορεί να επιβάλει όλα τα παραπάνω αιτήματα. Για αυτό το λόγο είναι κεντρικής σημασίας να στηριχτεί το κάλεσμα του ΣΦΕΑ για τις 27/4 με αντιφασιστική στάση εργασίας από την ΑΔΕΔΥ και όλες τις ομοσπονδίες και τα συνδικάτα, όπως πριν δυο χρόνια στην έναρξη της δίκης.