Εργατικό κίνημα
Πετυχημένη η απεργία στην ΕΤΕ

24ωρη απεργία πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στην Εθνική Τράπεζα την Παρασκευή 7/4. Οι εργαζόμενοι της Εθνικής καταγγέλλουν καταστρατήγηση του κανονισμού εργασίας και ρουσφετολογικές, αδιαφανείς προσλήψεις στελεχών.

“Αυτό που κάνει η διοίκηση είναι να ξηλώνει κομμάτι κομμάτι τον κανονισμό εργασίας. Ενώ ταυτόχρονα έφυγαν πάνω από 1100 συνάδελφοι με πρόγραμμα εθελούσιας, προσλαμβάνουν κόσμο όχι με δημόσιο διαγωνισμό και με βάση τα προσόντα, αλλά ως ειδικούς συνεργάτες με παχυλούς μισθούς και τοποθετούνται ως στελέχη σε θέσεις ευθύνης. Τα στελέχη αυτά ανήκουν σε συγκεκριμένα λόμπι κι εκφράζουν συγκεκριμένα συμφέροντα” δήλωσε ο Νίκος Παπατριανταφύλλου μέλος στο Δ.Σ του σωματείου εργαζομένων (ΣΥΕΤΕ). 

Οι απεργοί συγκεντρώθηκαν έξω από το κεντρικό κτήριο της Εθνικής στην πλατεία Εθν.Αντίστασης. “Συνολικά η συμμετοχή στην απεργία είναι πολύ καλή. Αυτή είναι μια πρώτη δυναμική απάντηση. Έχουμε προσφύγει και στο υπουργείο Εργασίας, θα υπάρξει τριμερής συνάντηση και αν δεν λυθεί το ζήτημα θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις” δήλωσε ο Γιάννης Πούπκος, αντιπρόεδρος του ΣΥΕΤΕ. “Συμπαραστεκόμασταστε στους συναδέλφους της Εθνικής Ασφαλιστικής. Η διοίκηση έχει δεσμευτεί να πουλήσει τα πάντα. Ήδη έχουν πουληθεί θυγατρικές στο εξωτερικό. Στο πλαίσιο αυτό θέλουν να πουλήσουν και την Εθνική Ασφαλιστική” τόνισε.