Εργατικό κίνημα
Το ΠΑΜΕ στην ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ: Οι παλινωδίες δεν βοηθάνε

Μπορεί το ΠΑΜΕ να μιλάει για την “αντεπίθεση των εργαζομένων” αλλά σίγουρα αυτή δεν την βοηθάνε οι παλινωδίες και οι τακτικές του στα συνδικαλιστικά όργανα. Η εικόνα των διεργασιών για τον ορισμό Γενικής Απεργίας ενάντια στο νέο μνημόνιο είναι χαρακτηριστική.

Την Τρίτη 25/4 οι Παρεμβάσεις και το ΜΕΤΑ είχαν προτείνει στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ να βγει απόφαση για 24ωρη απεργία ενάντια στο νέο Μνημόνιο στις 10 ή 11 Μάη. Όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις –και το ΠΑΜΕ μαζί τους- είχαν αρνηθεί να βγει μια τέτοια απόφαση με διάφορες προφάσεις. Το ΠΑΜΕ, μάλιστα στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι θα προτείνει ημερομηνία απεργίας στη ΓΣΕΕ και μετά θα φέρει αυτή την πρόταση και στην ΑΔΕΔΥ. Όμως την ίδια στιγμή στη ΓΣΕΕ πρότεινε σαν ημερομηνία τις …10 Μάη. 

¨Όπως διαβάζουμε (28/4) στο Ριζοσπάστη: «Σημειώνεται ότι ήδη από την περασμένη Τρίτη (σ.σ. 25/4), στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, τα στελέχη της ΔΑΣ (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ), είχαν καταθέσει πρόταση για προκήρυξη νέας 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, προτείνοντας μάλιστα η απεργία να προκηρυχτεί στις 10 Μάη, όπως και να αντιμετωπιστεί σε κάθε περίπτωση τυχόν προσπάθεια της κυβέρνησης να κάνει ελιγμούς σε σχέση με την ημερομηνία ψήφισης των αντιλαϊκών μέτρων».  

Δηλαδή, σε συνεδριάσεις που έγιναν την ίδια μέρα, το ΠΑΜΕ στην ΑΔΕΔΥ αρνήθηκε να παρθεί απόφαση για τις 10 ή τις 11 Μάη και στη ΓΣΕΕ αντιτάχθηκε στην πλειοψηφία του Παναγόπουλου για την ημερομηνία της απεργίας στις 17 Μάη, προτείνοντας... τις 10 Μάη! 

Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία έχει αργήσει να βγάλει την απόφαση για την Πανεργατική Απεργία. Ακολουθούν την ίδια τακτική με την περσινή υπόθεση του ασφαλιστικού νόμου. Δυστυχώς, και πέρσι και φέτος το ΠΑΜΕ έχει συμβάλλει σε αυτή την εξέλιξη.