Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Σταματήστε τις δολοφονικές επιθέσεις στον Ασπρόπυργο

Έχουν αρχίσει να ανοίγουν τα στόματα στον Ασπρόπυργο ενάντια στις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις που συνεχίζονται με μεγαλύτερη ακόμα ένταση. Από τον Σεπτέμβρη του 2016 ακόμα είχε επισημανθεί η ύπαρξη ρατσιστική συμμορίας που έκανε επιθέσεις σε μετανάστες εργάτες που γύριζαν από την δουλειά τους. 

Όμως τους τελευταίους μήνες οι επιθέσεις έχουν εντατικοποιηθεί με αποκορύφωμα τις μέρες του Πάσχα που είχαμε μπαράζ επιθέσεων με 12 και πλέον τραυματίες. Ανάμεσά τους η επίθεση σε μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της νΚΑ, που δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από 4 φασίστες μέσα στο λεωφορείο που γύρναγε σπίτι του. Στην περιοχή συνεχίζουν να λειτουργούν γραφεία της ναζιστικής συμμορίας της ΧΑ. Η Ε.Α. μίλησε για το θέμα με τον πρόεδρο της Πακιστανικής κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ:

 «Στον Ασπρόπυργο τους τελευταίους 6 μήνες έχουμε συνέχεια ρατσιστικές επιθέσεις. Ειδικά όμως την εβδομάδα του Πάσχα μέσα σε 4 μέρες χτυπήσανε πάνω από 12 άτομα. Έχουμε κάνει προσπάθειες να ενημερώσουμε την αστυνομία αλλά κανείς δεν έχει κάνει τίποτα. Μιλάμε για πάνω από 40 καταγγελίες για κρούσματα ρατσιστικών επιθέσεων. Όμως η αστυνομία δεν τους πιάνει και γι’ αυτό συνεχίζουν να κάνουν τέτοιες επιθέσεις. 

Καμπάνια

Τις επόμενες μέρες ετοιμαζόμαστε να πραγματοποιήσουμε μια μεγάλη σύσκεψη που θα καλέσουμε όλους τους φορείς της περιοχής για να ενημερώσουμε για την κατάσταση και να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε τις επιθέσεις και την τρομοκρατία. Θα ξεκινήσουμε μια μεγάλη καμπάνια ενάντια στις επιθέσεις που δέχονται οι μετανάστες εργάτες στον Ασπρόπυργο. 

Ήδη οι επιθέσεις έχουν προβληματίσει και τους ντόπιους κατοίκους της περιοχής. Υπάρχουν και Έλληνες οι οποίοι έχουν αρχίσει να μιλάνε ανοιχτά ενάντια σε αυτούς που πραγματοποιούν τις επιθέσεις. Ένας εργοδότης έλεγε πως είναι μπράβοι φουσκωτοί που γυμνάζονται μόνο και μόνο για να κάνουν φασαρίες και να χτυπάνε κόσμο. Λειτουργούν οργανωμένα. Χωρίς πινακίδες και στα κρυφά. Προς το παρόν όμως οι περισσότεροι έχουν τρομοκρατηθεί και φοβούνται να μιλήσουν και να κάνουν οποιαδήποτε κίνηση. Το ίδιο συμβαίνει και με κάποια παιδιά που έχουν χτυπηθεί. Πάνε στο νοσοκομείο αλλά μετά δεν κάνουν μήνυση γιατί φοβούνται πως δεν θα γίνει τίποτα ενώ αυτοί θα έχουν ταλαιπωρηθεί για ώρες ακόμα και μέρες.

Πάνε να καταγγείλουν τις επιθέσεις και με οποιαδήποτε δικαιολογία βρίσκουν τους κρατάνε μέσα, τρεις, τέσσερεις ακόμα και δέκα μέρες. Είναι σίγουρο πως από την αστυνομία αυτό το κάνουν για να στείλουν μήνυμα στους μετανάστες να μην πηγαίνουν στο αστυνομικό τμήμα να κάνουν καταγγελίες. Δίνουν θάρρος στους φασίστες-χρυσαυγίτες και τρομοκρατούν τους μετανάστες για να μην κάνουν καταγγελίες» ανέφερε ο Τζαβέντ Ασλάμ.