Εργατικό κίνημα
Ταχυμεταφορές: Απεργία στις 25 Μάη

Σε απεργία στις 25 Μάη προχωρούν οι εργαζόμενοι στις ταχυμεταφορές με κάλεσμα από τη συνέλευση βάσης εργαζόμενων οδηγών δικύκλου. Συγκέντρωση και μοτοπορεία θα ξεκινήσει στις 11πμ από το Πεδίον του Άρεως.

Στην ανακοίνωσή του το σωματείο αναφέρει: «στις 25 Μάη του 2017 θα απεργήσουμε, γιατί κανείς δεν πρόκειται να μας χαρίσει αυτά που δικαιούμαστε, με αυτή την απεργία θέλουμε να επαναφέρουμε στο προσκήνιο πάγια αιτήματα του κλάδου. Ταυτόχρονα, θέλουμε να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο και το περιεχόμενο της τελευταίας μας καμπάνιας που αφορά την επιτακτική ανάγκη να περάσουμε από την αοριστία που χαρακτηρίζει το ζήτημα της υγιεινής και της ασφάλειας στον κλάδο, στη νομοθέτηση ενός πλαισίου που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές μας ανάγκες. Οι κύριες διεκδικήσεις της πρότασής μας αφορούν τα εξής ζητήματα: 1) Eταιρικό Μηχανάκι 2) Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π) για όλους τους εργαζόμενους με δίκυκλο 3) Ένσημα Βαρέα Ανθυγιεινά 4) Ενιαία Ειδικότητα και 5) Συλλογική Σύμβαση.

Συνάδελφοι, οργανωμένοι και συγκροτημένοι εργάτες σε ένα κλάδο μπορούν να επιβάλλουν το δίκιο τους. Μπορούν να κερδίσουν δικαιώματα που ούτως ή άλλως είναι σε αρμονία με την κοινή λογική. Όμως ταυτόχρονα αυτό σημαίνει πολύ κόπο, πολλά χέρια και πολλά μηχανάκια που θα βγουν μαζικά στο δρόμο για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί τα αυτονόητα. Δύναμη μας είναι η συγκρότηση, η αγωνιστικότητα, η μαζικότητα και το δίκιο του αγώνα μας».