Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Κάτω τα χέρια από την κατάληψη προσφύγων City Plaza

Με τα χυδαία ρατσιστικά και χρυσαυγίτικα επιχειρήματα απάντησε η ιδιοκτήτρια του Ξενοδοχείου City Plaza Αλίκη Παπαχελά στην πολιτική τοποθέτηση του Πέτρου Κωνσταντίνου, εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, ότι στηρίζει τις καταλήψεις των προσφύγων μέσα σε αυτές και την κατάληψη του City Plaza. Η Παπαχελά και οι συνοδοιπόροι της υιοθέτησαν τα “επιχειρήματα” της Σκορδέλη, του Παναγιώταρου  και της φασιστικής επιτροπής κατοίκων Αγ. Παντελεήμονα ότι ο Π. Κωνσταντίνου είναι “ιδιοκτήτης 7 ΜΚΟ”.

 Όλα ξεκίνησαν όταν στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας στις 20/4, ο Νικήτας Κακλαμάνης έφερε το θέμα της κατάληψης του City Plaza ζητώντας την επέμβαση εισαγγελέων και ΜΑΤ. Είχε προηγηθεί ο νεοναζί Κασιδιάρης, που δήλωσε ότι η Χρυσή Αυγή καλεί την Αστυνομία να επέμβει και είναι έτοιμη να παρέμβει η ίδια η ναζιστική συμμορία αν δεν το πράξει. 

«Είναι αταλάντευτη η θέση του Π. Κωνσταντίνου και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για στήριξη των καταλήψεων στέγης για τους πρόσφυγες, αντιπαράθεσης με την καταστολή με την Δεξιά του Κακλαμάνη και βέβαια σύγκρουσης με τις απειλές των νεοναζί», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας. 

«Με τους επιχειρηματίες ούτε έχω, ούτε επιθυμώ να συνάψω σχέσεις συνεργασίας και αβρότητας. Χαίρομαι κάθε φορά που οι εργαζόμενοι απεργούν και καταλαμβάνουν χώρους εργασίας, αμφισβητώντας την καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής», ανέφερε στην ανακοίνωση του ο Κωνσταντίνου. Θύμισε επίσης ότι η επιτροπή των εργαζομένων του ξενοδοχείου City Plaza είχε εξ’ αρχής εκδώσει ανακοίνωση μέσω της οποίας στηρίζει τον Χώρο Στέγασης Προσφύγων στην οποία κατήγγειλε ότι «τους οφείλονται αποζημιώσεις συνολικού ύψους περί τις 180.000 ευρώ, διότι η ιδιοκτήτρια του ακινήτου παρακρατούσε τον κινητό εξοπλισμό του ξενοδοχείου, ο οποίος έπρεπε να έχει εκποιηθεί». 

Στην ανοιχτή επιστολή που έστειλαν οι καταληψίες και οι αλληλέγγυοι του City Plaza αφού αναφέρονται εκτενώς στο οικονομικό ποιόν της Παπαχελά εξηγώντας πως προέρχεται από οικογένεια που πλούτισε μέσα από τις μπίζνες που έκανε με την χούντα των συνταγματαρχών, τονίζουν ότι και η ίδια βρέθηκε το 2013 στη λίστα Ράιχενμπαχ των 1.600 ατόμων με τη μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα. Όπως υπογραμμίζουν  το εγχείρημα του City Plaza αποδεικνύει στην πράξη τη σημασία της αλληλεγγύης και ξεκαθαρίζουν πως δεν πρόκειται να τα παρατήσουν αφού «άλλη ρύθμιση δεν υπάρχει παρά μόνο η επίλυση του προβλήματος της αξιοπρεπούς στέγασης των εγκλωβισμένων προσφύγων με ευθύνη του κράτους, εντός του οικιστικού ιστού, με εξασφάλιση πλήρων υπηρεσιών Υγείας και εκπαίδευσης, με χορήγηση ασύλου σε όσους-ες το επιθυμούν».