Απεργία στον Δ.Ο.Λ.

Η απεργία είχε μεγάλη επιτυχία με τη συμμετοχή να αγγίζει το 100%. Δεκάδες εργαζόμενοι απέκλεισαν την είσοδο του κτιρίου με πανό που έγραφε «Οχι στις ´εθελούσιες´ απολύσεις, επαναπρόσληψη των 3 απολυμένων», φωνάζοντας συνθήματα όπως «να και μία πρόταση για περικοπές, golden boys και διευθυντές» και «Αυξήσεις στις συντάξεις, αυξήσεις στους μισθούς, όχι απολύσεις και ελαστικούς». Δίπλα στο πανό των εργαζόμενων αναρτήθηκαν πανό της ΕΠΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ.

Η απεργία ήταν η συνέχεια των κινητοποιήσεων που έχουν ξεκινήσει από τις αρχές του περασμένου Οκτώβρη οι εργαζόμενοι στο ΔΟΛ ενάντια στις απολύσεις 3 υπαλλήλων. Οι αντιδράσεις είχαν αναγκάσει την εργοδοσία να υποσχεθεί ότι θα επαναπροσλάβει τους εργαζόμενους από 1η Γενάρη. Αντί γι´ αυτό, όμως, η εργοδοσία ανακοίνωσε πρόσφατα την πρόθεσή της να προχωρήσει, λόγω της οικονομικής κρίσης, σε νέες ομαδικές απολύσεις που φτάνουν το 20% των εργαζόμενων του Ομίλου με τη διαδικασία της «εθελούσιας εξόδου». Οι απολύσεις ανακοινώθηκαν με τη μορφή απειλής μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού ΒΗΜΑ FM σε όλο το προσωπικό (δημοσιογράφους, διοικητικούς, τεχνικούς) και στις οποίες συμπεριλαμβάνονταν ακόμα και εκπρόσωποι των εργαζόμενων (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ).

«Απεργούμε για να πετύχουμε την επαναπρόσληψη των τριών συναδέλφων και ενάντια στις απειλές για νέες απολύσεις», μας είπε η Γιάννα Σακελλαρίου, εργαζόμενη στο ΔΟΛ και μέλος των Financial Crimes, «Την κρίση να την πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν μέσα στο μαγαζί, δηλαδή οι υψηλά αμοιβόμενοι διευθυντές και τα στελέχη και όχι οι χαμηλόμισθοι υπάλληλοι. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα, οι εργαζόμενοι είναι εξαγριωμένοι με τις επιθέσεις και αυτό φαίνεται από τη μεγάλη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις. Επόμενος σταθμός μας είναι η Πανεργατική Απεργία την Πέμπτη 11 Μάρτη ενάντια στο Πρόγραμμα Σταθερότητας μαζί με όλους τους εργαζόμενους».