ΣΤΟ ΤΖΑΝΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Διότι δεν φτάνανε οι ελλείψεις που υπάρχουν στο προσωπικό των νοσοκομείων, έρχονται να περικόψουν και τους μισθους, δεν πληρώνουν τις εφημερίες των γιατρών και θέλουν να τις προσαρμόσουν ανάλογα με τα λεφτά που είναι διατεθειμένοι να δώσουν και όχι ανάλογα με τις ανάγκες των ασθενών και τον επιστημονικά ασφαλή τρόπο λειτουργίας ενός νοσοκομείου.

Στο Τζάνειο, όπου δουλεύω, είχαμε συμμετοχή στις απεργίες της ΑΔΕΔΥ που προηγήθηκαν και μάλιστα και με πανώ του νοσοκομείου, όπου διαδηλώσαμε με τους υπόλοιπους απεργούς στις 24 Φεβρουαριου. Δύο μέρες μετά έγινε εκλογοαπολογιστική συνέλευση και καταψηφίστηκε το προηγούμενο σωματείο ως ανεπαρκές στη δράση του και ο κόσμος ήταν φανερά αγανακτισμένος.

Χάσμα

Στις 8 Μάρτη έγινε συνέλευση ιατρικού προσωπικού προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των εφημεριών με αντιπροσώπους της ΕΙΝΑΠ και ΟΕΝΓΕ. Αυτό που σχολιάστηκε κυρίως ήταν το χάσμα μεταξύ της ανοργανωσιάς και έλλειψης συγκεκριμένης πρότασης από τα συνδικαλιστικά όργανα των γιατρών και της αναγκαιότητας να ληφθούν άμεσα αποφάσεις συντονισμένες μέσα στα νοσοκομεία για κινητοποιήσεις.

Ακούστηκαν αρκετά μαχητικές προτάσεις (επίσχεση εργασίας, να δοθούν προγράμματα εφημεριών με 4 εφημερίες για τον κάθε γιατρό και τις υπόλοιπες μέρες να βρει το υπουργείο λύση, απεργίες κτλ), αλλά δεν αποφασίστηκε προς το παρόν κάτι γιατί η συνέλευση διαλύθηκε μετά από την προκλητική παρουσία και στάση της υποδιοικήτριας, η οποία στην ερώτηση των απλήρωτων γιατρών για τις εφημερίες και τα οικονομικά , χαμογελούσε ειρωνικά και απέφευγε να απαντήσει, οπότε και ξεσήκωσε την συνέλευση εναντίον της.

Αυτή την εβδομάδα είναι και οι εκλογές του Σωματείου του Τζάνειου όπου συμμετέχουμε με την Πρωτοβουλία Γένοβα-Νυστέρι με σκοπό την καλύτερη δυνατή οργάνωση των μαχών που έρχονται, έτσι ώστε να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να σώσουμε το δημόσιο σύστημα υγείας που έχει μπει στο στόχαστρο μαζί με όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Να γίνουμε όλοι μαζί η απειλή για αυτούς που τώρα απειλούν και βάζουν χέρι στα κεκτημένα μας.

Μαριλένα Δημακουλέα, γιατρός στο Τζάνειο