ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ - Συμπαράσταση στους αλιεργάτες

Το ίδιο βέβαια δεν ισχύει για τους πλοιοκτήτες, που έχουν πανικοβληθεί τόσο με την απεργία και μη μπορώντας να βρουν «το δίκιο τους» ούτε στα δικαστήρια, ξεκίνησαν τους άγριους τραμπουκισμούς. Την Κυριακή 28/3 επιτέθηκαν σε συγκέντρωση συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, τραυματίζοντας τον Γ.Γ. του Ε.Κ.Θ. και μέλος του ΠΑΜΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλο, όπως και άλλους διαδηλωτές. Την επόμενη μέρα πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην περιοχή ενώ 30 πλοιοκτήτες φώναζαν εξαγριωμένοι συνθήματα όπως «έξω το ΠΑΜΕ απ´ το χωριό μας» αλλά και υβριστικά συνθήματα προς τον βουλευτή του ΚΚΕ Τζέκη με την προστασία της αστυνομίας. Το ίδιο βράδυ, μετά το τέλος της συγκέντρωσης, επιτέθηκαν σε σπίτια αλιεργατών τραυματίζοντας κάποιους.

Κατακτήσεις

Η απεργία συνεχίζεται και οι φωνές των εργοδοτών απομονώνονται όλο και περισσότερο μιας και οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες έχουν κερδίσει την συμπαράσταση των εργαζόμενων και της νεολαίας, όχι μόνο γιατί ο αγώνας τους είναι δίκαιος και μαχητικός αλλά και γιατί είναι μετανάστες που υπερασπίζονται τα εργασιακά δικαιώματα και της κατακτήσεις ολόκληρης της εργατικής τάξης ενάντια στις μειώσεις μισθών.

Αυτοί που στάθηκαν από την αρχή ενάντια στους απεργούς ήταν οι φασίστες του ΛΑΟΣ και της Χρυσής Αυγής που δεν μπορούν να διανοηθούν ότι οι μετανάστες μπορούν να διεκδικήσουν τους μισθούς τους από τους Έλληνες εργοδότες.

Στην συνέλευση αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5/3 έγινε ενημέρωση από αλιεργάτες που είπαν ότι οι πλοιοκτήτες έχουν χάσει το έρεισμα στην τοπική κοινωνία, και στη συνέχεια συζητήθηκε η συμμετοχή τους στην πανεργατική απεργία στις 11 Μάρτη.

Φύλλια Πολίτη