Εργατικό κίνημα
Εργαζόμενοι OΑΣΑ: Στάση εργασίας

Στάση εργασίας από τις 11πμ μέχρι τις 5μμ και συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στο σταθμό Εθν. Άμυνα στη Μεσογείων πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΑ.

Οι εργαζόμενοι κατηγορούν την διοίκηση της εταιρίας και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υποδομών και μεταφορών ότι “από την ανάληψη των καθηκόντων τους κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί για το τι μέλλει γίνεσθαι με τις Αστικές Συγκοινωνίες, με φυσικό επόμενο την πλήρη κατάρρευση της εταιρείας. Έλλειψη ανταλλακτικών, έλλειψη προσωπικού και μη υπογραφή ΣΣΕ τα δύο τελευταία χρόνια, επισφραγίζουν την απόλυτη ανυπαρξία τους και την πλήρη αδιαφορία”, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση που εξέδωσαν.

“Με την εφαρμογή του χειμερινού προγράμματος, με μειωμένα λεωφορεία στην κίνηση, το πρόβλημα έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Τριπλάσια έλλειψη λεωφορείων που εκτοξεύει την ταλαιπωρία των επιβατών στα ύψη, την πολύωρη αναμονή τους στην στάση, διαπληκτισμοί και φραστικά επεισόδια από την αγανάκτησή τους αποτελούν την καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας οδηγοί. Θέλουμε δημόσια αστική συγκοινωνία που αξίζει σε όλους”, τονίζεται στην ανακοίνωση του Συνδικάτου.