Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Δολοφονία Πετρίτ Ζίλφε: Συλλαλητήριο την Πέμπτη

Συμμετέχουμε στην αντιφασιστική κινητοποίηση διαμαρτυρίας για την φασιστική δολοφονία του Πετρίτ Ζίλφε που καλεί η Πρωτοβουλία Αγώνα και Αλληλεγγύης στη Λευκίμμη την Πέμπτη 13 Δεκέμβρη. 

Η δολοφονία του 63χρονου Αλβανού εργάτη γης στη Λευκίμμη Κέρκυρας είναι μια ρατσιστική δολοφονία. Κάτοικοι της περιοχής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Παυλίδης και η «Πρωτοβουλία αγώνα για τη Λευκίμμη», καταγγέλλουν ότι ο δολοφόνος ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής. Ο Κ. Παυλίδης μάλιστα μιλάει συγκεκριμένα: ήταν εκλογικός αντιπρόσωπος στις ευρωεκλογές του 2014 στο Γυμνάσιο της Λευκίμμης. Ο δημοσιογράφος της Κέρκυρας Σ. Ζηνιάνης καθώς και ο Ν. Μπογιόπουλος τονίζουν ότι έχουν λάβει δεκάδες μηνύματα στα οποία οι κάτοικοι της περιοχής επιβεβαιώνουν την ιδιότητα αυτή του δράστη: έχει τατουάζ σβάστικα και δηλώνει παντού χρυσαυγίτης. 

Ο βουλευτής Χρυσής Αυγής Κέρκυρας Γ. Αϊβατίδης από την άλλη, αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση με τον δράστη και κάνει λόγο για «εκμετάλλευση» της δολοφονίας για τη «συκοφάντηση» της ΧΑ. Προχωρώντας λίγο περισσότερο λέει “ακόμα και αν ήταν μέλος, γιατί αποδίδετε πολιτική συνιστώσα [στο έγκλημα];” Κλασική συνταγή που όλη η Ελλάδα γνωρίζει από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Στην αρχή ο Ρουπακιάς “δεν είναι χρυσαυγίτης”, ενώ, όταν αποδεικνύεται ότι είναι, τότε το επιχείρημα γίνεται ότι η ΧΑ δεν μπορεί να ελέγχει τι κάνει “ο κάθε υποστηρικτής της”. Ο χρυσαυγίτης βουλευτής Κέρκυρας  υποστήριξε  πως ο δολοφόνος καταλογίζει στη Χρυσή Αυγή ότι δεν είναι αρκετά συγκρουσιακή και γι αυτό δεν είναι μέλος της! 

Μέσα σε μια περίοδο που οι από πάνω κάνουν μια τιτάνια προσπάθεια εθνικιστικής πόλωσης, δυο μεγάλες δίκες βρίσκονται σε εξέλιξη: το εφετείο των δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν, των χρυσαυγιτών που μαχαίρωσαν εν ψυχρώ τον 27χρονο Πακιστανό εργάτη και η δίκη της ίδιας της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. 

Τα κοινά στοιχεία της δολοφονίας Λουκμάν με τη δολοφονία Ζίλφε είναι φανερά, ενώ οι σχέσεις του δράστη με την ναζιστική συμμορία γνωστές. Δεν χωράει καμία καθυστέρηση στη διερεύνηση των σχέσεων αυτών. Ο Σ. Ζηνιάνης για παράδειγμα είπε ότι το άνοιγμα των φακέλων που έχουν τα στοιχεία των εκλογικών αντιπροσώπων στην περιοχή στάθηκε μέχρι στιγμής αδύνατο. Χρειάζεται η συγκεκριμένη πληροφορία να δημοσιοποιηθεί άμεσα.  

Ήρθε η ώρα να διερευνηθεί σε μεγαλύτερο βάθος η διάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης πανελλαδικά, οι επικοινωνίες των βουλευτών με τα στελέχη και τις τοπικές που βρίσκονται στην περιοχή τους, η δυνατότητα απόκτησης όπλων, ακόμα και πιθανή εκπαίδευση -τα στοιχεία της μεγάλης δίκης αποδεικνύουν ότι τίποτα σχετικό με τα παραπάνω δεν γίνεται τυχαία ή με άγνοια της ηγεσίας. Και φυσικά, όπως και σε σχεδόν κάθε άλλη εγκληματική ενέργεια που έχει σχέση με τη Χρυσή Αυγή, χρειάζεται να αποκαλυφθεί ο ρόλος των γραφείων: στη Λευκίμμη λειτουργούν γραφεία της ναζιστικής οργάνωσης.