Γράμματα και σχόλια
Πρωτοβουλία για δημοτική κίνηση στα Βριλήσσια

Kείμενο ανεξαρτητοποίησης από την δημοτική παράταξη «Δράση για μια άλλη πόλη» ανακοίνωσε ο Ορέστης Ηλίας δημοτικός σύμβουλος στα Βριλήσσια. Όπως αναφέρει ανάμεσα σε άλλα:

«Με τους φίλους και συντρόφους της Δράσης ζυμωθήκαμε μαζί σε πολιτικές συζητήσεις και παλέψαμε μαζί σε κινηματική κατεύθυνση για τη δημιουργία 3ου Λυκείου, για τους ελεύθερους χώρους, για την προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα του δάσους Θεόκλητου, ενάντια στην απαξίωση και στις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών του Δήμου, ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενάντια στο κλείσιμο των δημόσιων νοσοκομείων της ευρύτερης περιοχής.

Στις εκλογές του 2014 η Δράση μαζικοποιήθηκε ακόμη περισσότερο και ένα μέρος από τη νεολαία των Βριλησσίων, φίλοι και σύντροφοι συνομήλικοι μου άρχισαν να παίρνουν ενεργό μέρος στις διαδικασίες της Κίνησης. Με τα αποτελέσματα των εκλογών αναδείχτηκα τρίτος δημοτικός σύμβουλος, θεωρώντας πάντα ότι η δική μου εκλογή ήταν και μια εντολή των δημοτών που με ψήφισαν, ώστε να ακούγονται οι φωνές των κινημάτων και των κοινωνικών αγώνων μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Μετά την παταγώδη αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ να συγκρουστεί με τα μνημόνια και τον προδοτικό τραγέλαφο του Δημοψηφίσματος, το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας δεν πήγε απογοητευμένο σπίτι του αλλα συνεχίζει να ριζοσπαστικοποιείται στους σημερινούς αγώνες και αναζητά πολιτική εναλλακτική προς τα αριστερά για την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών. Δυστυχώς η Δράση έχασε αυτή την στροφή της κοινωνίας και για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπήκε σε μια εσωστρέφεια και εν μέρει σε αδράνεια αναφορικά με τα κεντρικά αλλά και τοπικά ζητήματα. Άρχισε να χάνει κάθε έννοια κινηματικής φυσιογνωμίας και η πολιτική της δράση αντικαταστάθηκε σιγά σιγά από την πολιτιστική. Ο πολιτικός της λόγος διαφοροποιήθηκε σε σχέση με την εκλογική της διακήρυξη κατά την αρέσκεια συγκεκριμένων πολιτικών αντιλήψεων, χωρίς πολλές φορές αυτό να είναι αποτέλεσμα συλλογικών διαδικασιών…

Έχει γίνει ξεκάθαρο πλέον, μετά από πληθώρα συζητήσεων στο εσωτερικό της Δράσης, ότι υπάρχουν διαφορετικοί δρόμοι καθώς βλέπουμε με διαφορετικό τρόπο ο καθένας την πολιτική κατάσταση και τις εναλλακτικές που έχει ανάγκη η κοινωνία … 

Ανεξαρτητοποιούμαι, κρατώντας όλες τις θετικές και φιλικές αναμνήσεις, παραμένω ενεργός δημοτικός σύμβουλος και στηρίζω τις διεκδικήσεις της τοπικής κοινωνίας για ένα Δήμο των αναγκών μας και όχι της λιτότητας». 

Ανοιχτή σύσκεψη

Σε ανοιχτή σύσκεψη καλεί η «Πρωτοβουλία για την συγκρότηση δημοτικής κίνησης στα Βριλήσσια» την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, στις 7μμ, στο Πνευματικό Κέντρο, Κισσάβου 11, στα Βριλήσσια. Όπως αναφέρεται στο κάλεσμα: «Η Πρωτοβουλία μας είνα μια νέα συλλογική προσπάθεια για την δημιουργία δημοτικής κίνησης στα Βριλήσσια, με κατεύθυνση αριστερή αντικαπιταλιστική. Ωστόσο δεν απαρτίζεται από ανθρώπους χωρίς ενεργή πολιτική δράση. Είμαστε εργαζόμενοι και εργαζόμενες, άνεργοι και άνεργες, νέοι και νέες, στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών αγώνων, στα κεντρικά και τοπικά κινήματα».