Εκπαίδευση και νεολαία
Φιλοσοφική Αθήνας: Στοχοποίηση αγωνιστών φοιτητών

Τη στοχοποίηση αγωνιστών φοιτητών από τη διοίκηση της Φιλοσοφικής Σχολής Αθήνας καταγγέλουν με γράμμα που μας έστειλαν φοιτητές, μέλη της ΕΑΑΚ στη σχολή.

“Την περασμενη βδομαδα η Κοσμήτορ της Φιλοσοφικής Καραμαλέγκου, κάλεσε στο γραφείο της δυο φοιτητές της Φιλοσοφικής Σχολής. Στοχοποιώντας, ουσιαστικά, δυο φοιτητές οι οποίοι συνδικαλίζονται στο χώρο τους και χρησιμοποιώντας απειλές τύπου «αν δεν το καταλάβετε τώρα θα υπάρξει άλλου είδους καταστολή» και εκφράσεις όπως «είστε καθυστερημένοι», προσπαθησε να φιμώσει μια πολιτική φωνη μεσα στο πανεπιστημιακό άσυλο και να απομακρύνει επανειλημμένα τα πολιτικά τραπεζάκια από τον ήδη υπάρχον καθορισμένο χώρο τους, με το πρόσχημα ότι «είναι η είσοδος της σχολής και χαλάει η εικόνα». Ωστόσο το ότι υποστηρίζει και έχει υπάρξει ομιλήτρια σε εκδηλώσεις της ΔΑΠ δηλώνει ξεκάθαρα ότι το συμβάν δεν ήταν τυχαίο” τονίζουν. Σύμφωνα με τους φοιτητές το συγκεκριμένο γεγονός εντάσσεται σε μια σειρά αυταρχικών συμπεριφορών και απειλών εναντίον εργαζομένων και φοιτητών. “Έχουν καταγραφεί περιστατικά όπου φοιτητές απειλούνται με πειθαρχικές διαδικασίες και τρομοκρατούνται ότι δεν θα πάρουν ποτέ πτυχίο. Συνδικαλιστές δέχονται απειλητικά μηνύματα «μαζί μας ή εναντίον μας». Διευθυντές που «επαναπροσδιορίζουν» το καθηκοντολόγιο των εργαζόμενων με το έτσι θέλω. Εργολαβικές εταιρίες καθαριότητας και σεκιούριτι που απειλούν, εκβιάζουν, δεν πληρώνουν και καταστρατηγούν κάθε νόμιμο εργασιακό δικαίωμα. Η Διοίκηση, η οποια είναι ενήμερη για αρκετά από αυτά παραμένει σιωπηλή, καλύπτοντας και συναινώντας στις παραπάνω συμπεριφορές. Δεν πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις αλλα για μια συνολικότερη στροφη του ιδρύματος προς πιο αυταρχικές μεθόδους, με στόχο την επιβολή του δόγματος «νόμος και τάξη». Το να συναλλάσσεται όμως οικονομικά ένα Πανεπιστήμιο όπως το ΕΚΠΑ με εταιρείες που έχουν ως βασικό μέτοχο τον πρόσφατα δολοφονημένο μαφιόζο και ναρκέμπορα Μάκρη, θεωρείται φυσιολογικό...

Εμείς απαντάμε συλλογικά ότι δεν θα ανεχτούμε καμία απειλή, καμία υπόδειξη άμεση ή έμμεση, καμία εκδικητική συμπεριφορά μεσα στους χώρους εργασίας και φοίτησης και κάθε αυταρχική συμπεριφορά θα μας βρίσκει απέναντί της” καταλήγουν.