Εργατικό κίνημα
Ενέργεια: Συνεδρίαση ΠΟΕ 12/12

28/11, Πανεργατική απεργία

Την Τετάρτη 12/12 θα συνεδριάσει τελικά το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας (ΠΟΕ) για να αποφασίσει την συντονισμένη απεργιακή δράση μεταξύ όλων των εργολαβικών στις μεγάλες επιχειρήσεις ενέργειας. 

“Προσανατολιζόμαστε σε μια 24ωρη απεργία πριν τα Χριστούγεννα για όλους τους εργολαβικούς εργαζόμενους στα ΕΛΠΕ, στην ΔΕΣΦΑ και στη ΔΕΠΑ και κοινή συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας”, ανέφερε στην ΕΑ ο πρόεδρος της ΠΟΕ Παναγιώτης Κοντουσιάδης. “Πρόκειται για πάνω από 2.000 εργαζόμενους σε έναν από τους πιο σημαντικούς τομείς της οικονομίας με συνεχώς αυξανόμενους τζίρους και κέρδη. Την ίδια στιγμή που ιδιωτικοποιούν τις δημόσιες εταιρίες πετρελαίου και φυσικού αερίου, αρνούνται να μονιμοποιήσουν τους εργαζόμενους που τόσα χρόνια βρίσκονται όμηροι των διοικήσεων με συνεχώς ανανεούμενες συμβάσεις. 

Τις επόμενες μέρες άλλωστε περιμένουμε να πέσουν και οι επίσημες υπογραφές για την πώληση του 66% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΣΦΑ στην κοινοπραξία SENFLUGA Energy Infrastructure Holdings S.A. Είναι κοροϊδία προς τους εργαζόμενους αυτοί να ετοιμάζουν φιέστες για την ιδιωτικοποίηση χωρίς προηγουμένως να έχουν εξασφαλίσει την οριστική μονιμοποίηση των εργαζόμενων που για δέκα και δεκαπέντε χρόνια εργάζονται στην εταιρία. 

Όλοι μαζί οι εργολαβικοί στην ενέργεια πρέπει να παλέψουμε για να σώσουμε τις θέσεις εργασίας και να διεκδικήσουμε ΣΣΕ και μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους”.