Εργατικό κίνημα
Απεργία στον επισιτισμό Αττικής 19/6

Την Τετάρτη 19 Ιούνη το Σωματείο Επισιτισμού Αττικής έχει κηρύξει απεργία μέσα στην τουριστική περίοδο. Πρόκειται για μια σημαντική και σκληρή απεργία σε έναν από τους κλάδους της βαριάς βιομηχανίας του τουρισμού. Απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα 19/6, στις 9.30πμ, έξω από το Υπουργείο Τουρισμού.

Ο Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια και η “Η Καμαριέρα” η αντικαπιταλιστική παράταξη στο χώρο του επισιτισμού-τουρισμού, καλούν σε σύσκεψη την Πέμπτη 13/6, στις 5μμ, στο Εργατικό Κέντρο της Αθήνας για να συζητηθούν τα επόμενα βήματα για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας.  

Εν τω μεταξύ σε Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 10/6 με βασικό θέμα την καλύτερη οργάνωση της απεργίας, έγινε για άλλη μια φορά ορατή η απίστευτη εντατικοποίηση της εργασίας στα ξενοδοχεία της Αθήνας αλλά και των νησιών. Όσο μπαίνουμε πιο βαθιά στην τουριστική σαιζόν γίνεται αντιληπτό πως τα τεράστια κέρδη των ξενοδόχων απογειώνονται από την αύξηση των τουριστών, ταυτόχρονα όμως δεν συμβαίνει το ίδιο για τα εργασιακά δικαιώματα, τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας που συνεχώς πιέζονται από τα αφεντικά του κλάδου.