Δημοτικές εκλογές
Η μάχη των εκλογών: Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας - Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη ορμή

Aνοιχτή εκδήλωση-συζήτηση πραγματοποιούσε η Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης μπροστά από το δημαρχείο το απόγευμα της Τρίτης 11 Ιούνη, την ώρα που η εργατική αλληλεγγύη πήγαινε στο τυπογραφείο, με θέμα: Μετά την τρίτη εκλογή μας στο δημοτικό συμβούλιο, συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη, για να τα πάρουμε όλα πίσω!  

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Βαγγέλης Χατζηνικολάου (Proud Seniors-ΛΟΑΤΚΙ Κοινότητα), Ζαννέτα Λυσικάτου, γραμματέας στο σωματείο του νοσοκομείου Άγιος Σάββας, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας (ΚΕΕΡΦΑ), ο Νίκος Στραβελάκης (πανεπιστημιακός ΕΚΠΑ) και ο Δημήτρης Ζώτος (πολιτική αγωγή στην δίκη της Χ.Α) ενώ το λόγο θα πάρουν από τα κάτω αγωνιστές-τριες. 

“Την Τρίτη, η Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας καλεί όλο τον κόσμο να συμμετάσχει στην εκδήλωση για να συζητήσουμε μαζί τα επόμενα βήματα μετά την επιτυχία της εκλογής της κίνησης στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας για τρίτη συνεχή φορά” δήλωσε στην εργατική αλληλεγγύη ο Δημήτρης Ζώτος. “Μια από τις μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά να συνεχίσουμε είναι ενάντια στην φασιστική απειλή: οι Κασιδιάρηδες στην φυλακή και όχι στο δημοτικό συμβούλιο. Είναι μια μάχη που θα την δώσουμε μαζί με όλους τους αντιφασίστες-τριες, με την οργανωμένη δύναμη των συνδικάτων, με τη δύναμη όλων όσων διαδηλώνουμε και σήμερα μαζί στο pride της Αθήνας”. 

“Είναι η πρώτη εκδήλωση μετά τις εκλογές και θα βρεθούμε όλοι μαζί οι υποψήφιοι και μη, που δουλέψαμε για το πετυχημένο κατέβασμα της κίνησης. Μπροστά μας έχουμε ήδη ανοιχτή τη μάχη των βουλευτικών εκλογών που πρέπει να βρει ενισχυμένη την ΑΝΤΑΡΣΥΑ” μας είπε η Ζαννέτα Λυσικάτου. “Συζητώντας τα αποτελέσματα των εκλογών στο νοσοκομείο, το συμπέρασμα είναι ότι πρέπει να μπούμε ακόμη πιο ορμητικά στον αγώνα για προσλήψεις και χρηματοδότηση της Υγείας, όποια κυβέρνηση και αν ακολουθήσει. Αυτό έχει ξεκινήσει από τώρα προεκλογικά, ενόψει της απεργίας στην ιδιωτική υγεία στις 11 Ιούνη, όπου μαζί συνάδελφοι από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα κάνουμε κοινές εξορμήσεις για την οργάνωση της απεργίας κόντρα στα λοκ άουτ της εργοδοσίας”. 

“Θα έχουμε να αντιπαλέψουμε την παρουσία της Δεξιάς στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, τους πιο αχαλίνωτους υπερασπιστές των πολιτικών των περικοπών και των ιδιωτικοποιήσεων, της καταστροφής των ελεύθερων χώρων, των παροχών στους επιχειρηματίες, των πολιτικών 'νόμου και τάξης' στα Εξάρχεια και το Πολυτεχνείο, των ρατσιστικών επιλογών κατά των μεταναστών και των προσφύγων”  αναφέρει το κάλεσμα της Ανταρσίας στις Γειτονιές της Αθήνας για την εκδήλωση. “Έχουμε να συνεχίσουμε τις μάχες για να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι, τις μάχες για μαζικές προσλήψεις και μονιμοποιήσεις, να μην περάσουν οι ιδιωτικοποιήσεις, για να σωθούν οι κοινωνικές και δημοτικές υπηρεσίες. Για να μην κλείσουν 32 παιδικοί σταθμοί τον Σεπτέμβρη και να μην ρημάξουν τα σχολεία. Ενάντια στα αρπακτικά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας που απειλούν το περιβάλλον και τους ελεύθερους χώρους... Εννιά χρόνια μετά την πρώτη εκλογή μας στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, συνεχίζουμε με μεγαλύτερη ορμή”.