Εργατικό κίνημα
Εκλογές στους διδασκαλικούς συλλόγους 23-26/6

Από τις 23 μέχρι τις 26 Ιούνη θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η 88η Γενική Συνέλευση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Εν όψει της πανελλαδικής αυτής διαδικασίας, οι τοπικοί σύλλογοι δασκάλων εκλέγουν αυτές τις μέρες τους αντιπροσώπους τους. 

Τέσσερις συνέδρους – από τρεις την προηγούμενη φορά – εξέλεξε το αγωνιστικό σχήμα της ΕΑΚ στο ΣΕΠΕ Χανίων, λαμβάνοντας 329 ψήφους, 57 περισσότερες από το 2017. Στην κάλπη για το Δ.Σ του Συλλόγου, έλαβε 349 ψήφους – σημειώνοντας άνοδο 33 ψήφων -  και 3 έδρες, όσες είχε και στο προηγούμενο Δ.Σ, λαμβάνοντας ωστόσο τη δεύτερη θέση. “Συνδικαλιστικές παρατάξεις που όλο το προηγούμενο διάστημα έπαιξαν το χαρτί του ρεαλισμού και της προσαρμογής στις κυβερνητικές πολιτικές, πλέον θα έχουν την ευθύνη διαχείρισης του Συλλόγου” σημειώνει η ΕΑΚ δεσμευόμενη ότι θα αγωνιστεί “ώστε ο σύλλογός μας μέσα στην επόμενη περίοδο που αναμένεται να είναι δύσκολη για τη δημόσια εκπαίδευση, θα παραμείνει ένας αγωνιστικός σύλλογος και δεν θα κυλίσει στην απεργοσπασία, την ατομική εξυπηρέτηση και εκδούλευση, τη διάλυση των συλλογικών του οργάνων την υιοθέτηση θέσεων που ανοίγουν παραθυράκια στις κυβερνητικές πολιτικές διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης και των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών”. 

Οι Παρεμβάσεις έλαβαν την πρώτη θέση στις εκλογές του ΣΕΠΕ Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, με 214 ψήφους και 3 αντιπροσώπους – από 2 την προηγούμενη φορά. Στο σύλλογο της Μεσσηνίας η Αιχμή, σχήμα που μετέχει στις Παρεμβάσεις, έλαβε 118 ψήφους εκλέγοντας έναν αντιπρόσωπο στο συνέδριο της ΔΟΕ.