Εργατικό κίνημα
Βόλος: Οργή νοσηλευτριών

7/4/20, ημέρα δράσης στα νοσοκομεία. Φωτό: ΣΕΚ Βόλου

Μόνο οργή προκαλεί το σόου του Mαραβέγια, βουλευτή Μαγνησίας με τη ΝΔ, από τα έδρανα της Βουλής. Διάβασε μια ανώνυμη επιστολή που επιτιθόταν στις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου Βόλου λέγοντας ότι κουτσομπολεύουν, δεν κάνουν τη δουλειά τους κλπ. Συνέχισε μιλώντας για αξιολόγηση που πρέπει να γίνει στους εργαζόμενους της Υγείας και πως οι Υπουργοί δε φέρουν ευθύνη για την κατάσταση του νοσοκομείου(!). Στην εξόρμηση που κάναμε τη Δευτέρα, όποιος ήξερε το συμβάν, ήταν αηδιασμένος και τον έβριζε.

Η επίθεση στους νοσηλευτές δεν είναι τυχαία. Είναι ιδεολογικό επίχρισμα στην υποβάθμιση του ΕΣΥ, τις απολύσεις συμβασιούχων και εν τέλει στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ. Στις 23/6 εκατοντάδες νοσηλεύτριες ήταν στον δρόμο για να υπερασπιστούν τα νοσοκομεία. Όπως απαντάει το σωματείο του νοσοκομείου στον Βόλο: “Οι Νοσηλευτές του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου όπως και όλοι οι Νοσηλευτές της Ελλάδος όπως και παγκόσμια, αποτελούν την Ραχοκοκαλιά του Υγειονομικού Συστήματος και από την πρώτη στιγμή της Πανδημίας, όλα τα τμήματα στάθηκαν σαν Βράχοι εργατικότητας και επαγγελματισμού”.

Τον Μαραβέγια τον θυμόμαστε από τότε που δικαιολογούσε την απόλυση του Καταραχιά. Το εργατικό κίνημα στα νοσοκομεία και όχι μόνο πρέπει να κλιμακώσει για να διώξει μια κυβέρνηση που απαρτίζεται από τέτοιους τύπους.

ΣΕΚ Βόλου