Καταπίεση και απελευθέρωση
H κυβέρνηση της ΝΔ είναι εχθρός των γυναικών

22/6, Αντισεξιστική πορεία στα Πετράλωνα. Φωτό: Στέλιος Μιχαηλίδης

Για ακόμα μια φορά η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύει ότι είναι εχθρός των γυναικών, παίρνοντας θέση απέναντι στο κατοχυρωμένο δικαίωμα στην άμβλωση σε ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο. Μετά από πρόταση των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών, η ομάδα της ΝΔ συντάχθηκε με την καταγγελία της έκθεσης της Επιτροπής FEMM «για τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία και τα συναφή δικαιώματα στην ΕΕ (SRHR), στο πλαίσιο της υγείας των γυναικών». Η δε αιτιολόγηση είναι ότι η έκθεση είναι “απαράδεκτη”, ακριβώς επειδή αναφέρεται στην έκτρωση σαν δικαίωμα!

Ό, τι και να έλεγε η ΝΔ όταν αναγκάστηκε, λόγω των σφοδρών αντιδράσεων, να αδειάσει τον Κυμπουρόπουλο, που είχε επίσης ψηφίσει πρόταση για την “προστασία” του παιδιού “από τη σύλληψη”, δηλαδή κατά των αμβλώσεων, η πραγματική της θέση για τα δικαιώματα των γυναικών δεν κρύβεται. Είναι η κυβέρνηση των σεξιστών και των πλούσιων εκ-βιαστών κι αυτό φαίνεται και από τη στάση των ευρωβουλευτών της σε κάθε ευκαιρία και από την προσπάθεια να ρίξει βιαστές και δολοφόνους στα μαλακά, αλλά και από τη συνολική πολιτική της - από το νόμο Τσιάρα μέχρι το νόμο Χατζηδάκη και όλες τις επιθέσεις. Χέρι - χέρι με το σεξισμό πάει και η ομοφοβία, που έκανε την Ελλάδα να μην υπογράψει αρχικά την κοινή δήλωση ενάντια στις διακρίσεις σε βάρος των ΛΟΑΤΚΙ+ στην Ουγγαρία. Μόνο μετά από τις αντιδράσεις αναγκάστηκε τελικά να αλλάξει στάση.

Γυναίκες και ΛΟΑΤΚΙ+ παλεύουμε ενάντια σε αυτή τη σεξιστική και ομοφοβική κυβέρνηση. Και για να ξεφορτωθούμε μια και καλή αυτόν τον συρφετό και να τσακίσουμε τις επιθέσεις, παλεύουμε και ενάντια στο σύστημα της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης. Μέλη της Κίνησης για μια Απεργιακή 8 Μάρτη συμμετέχουμε στα πάνελ των σχετικών συζητήσεων του φεστιβάλ Μαρξισμός 2021. Σας καλούμε να τις παρακολουθήσετε και να οργανώσουμε αυτή τη μάχη!

  • 10/7, 3μμ – 4:30μμ: Το κίνημα ΛΟΑΤΚΙ+ και η δίκη Ζακ, αμφιθέατρο Σιδέρη, Γεωπονική
  • 10/7, 5μμ – 6:30μμ: Η πάλη ενάντια στον σεξισμό, αμφιθέατρο Φραγκόπουλου, Γεωπονική
  • 11/7, 7μμ – 8:30μμ: Πάλη ενάντια στη δεξιά, πάλη για τον σοσιαλισμό, κήπος Γεωπονικής

Κίνηση για την Απεργιακή 8 Μάρτη