Καταπίεση και απελευθέρωση
Pride στη Θεσσαλονίκη

26/6, Θεσσαλονίκη. Φωτό: Δήμητρα Κομνιανού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5ο Αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride το Σάββατο 26 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη με κεντρικό θέμα “Επαναδιεκδικούμε την υπερηφάνεια μας, τα σώματά μας, τους δρόμους, τις ίδιες τις ζωές μας”, ενώ ήταν αφιερωμένο στη Δήμητρα από τη Συκαμιά της Λέσβου. 

Χιλιάδες νέοι και νέες, εργαζόμενοι και εργαζόμενες βγήκαν στους δρόμους της πόλης ενάντια στην καταπίεση, τον σεξισμό και την ομοφοβία. Ένα μεγάλο πολύχρωμο ποτάμι φώναξε συνθήματα διεκδικώντας δικαιοσύνη για την δολοφονία του Ζακ αλλά ενάντια στις σεξουαλικές παρενοχλήσεις και τις γυναικοκτονίες.

Η επιτυχία του pride μας ήρθε μέσα σε μια χρόνια πανδημίας και καραντίνας όπου οι ΛΟΑΤΚΙΑ+ άνθρωποι της Θεσσαλονίκης, η νεολαία, οι πρόσφυγες, οι προσφύγισσες, οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες έχουν πλημμυρίσει ξανά και ξανά τους δρόμους ενωμένοι ενάντια στο σύστημα που προσπαθεί να μας χωρίσει. Οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι του ΣΕΚ συμμετείχαν στην συγκέντρωση και στην πορεία και κάλεσαν τον κόσμο να συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Ιδεών Μαρξισμός 2021 όπου θα υπάρχουν συζητήσεις για το ΛΟΑΤΚΙ+ κίνημα, τη δίκη του Ζακ και την πάλη ενάντια στο σεξισμό. Επόμενο ραντεβού το Σεπτέμβριο στο Thessaloniki Pride.

Δήμητρα Κομνιανού