Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Θεσσαλονίκη: Απάντηση στα φασιστοειδή

Σκίτσο του Ιάκωβου Βάη

Aπάντηση στα φασιστοειδή δίνει το αντιφασιστικό κίνημα στη Θεσσαλονίκη, καλώντας σε κινητοποίηση στις 8πμ το πρωί της Τετάρτης 29/9, έξω από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και σε αντιφασιστική διαδήλωση το ίδιο απόγευμα στις 6:30μμ στην πλατεία Τερψιθέας. Αφορμή για τις κινητοποιήσεις είναι η επίθεση που δέχτηκαν μέλη Φοιτητικών Συλλόγων από νεοναζί, έξω από το σχολείο το πρωί της Τρίτης 28/9. 

Μέλη οκτώ φοιτητικών συλλόγων μοίραζαν αντιφασιστικές προκηρύξεις μετά από παρόμοιο περιστατικό την περασμένη εβδομάδα, όταν οργανωμένη ομάδα φασιστών τους επιτέθηκε με καδρόνια, σουγιάδες και φωτοβολίδες. Οι φοιτητές/ τριες απέκρουσαν την επίθεση και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της Σταυρούπολης. «Ένα χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, δε θα αφήσουμε τους φασίστες να σπείρουν το δηλητήριο τους στην νεολαία της πόλης» επισημαίνει η ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης καλώντας στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις της Τετάρτης 29/9, στην εκδήλωση που οργανώνει την Παρασκευή 1/10 και στο μεγάλο αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στις 9/10.

«Δεν ξεχνάμε πως ένα χρόνο πριν, το μαθητικό κίνημα των καταλήψεων μαζί με τους φοιτητές και τους εργαζόμενους της πόλης έδωσε το πιο ηχηρό μήνυμα ότι οι φασίστες ανήκουν στην φυλακή, στη μεγαλειώδη διαδήλωση χιλιάδων την ημέρα της καταδίκης των χρυσαυγιτών. Με το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα μαζί με το εργατικό κίνημα που δίνει τις μάχες στα νοσοκομεία και τα σχολεία, με την νεολαία στα πανεπιστήμια, έχουμε τη δύναμη να τους βάλουμε ξανά φρένο» συμπληρώνει μεταξύ άλλων.