Εργατικό κίνημα
Επισιτισμός - Τουρισμός: Στηρίζουμε-ψηφίζουμε Ενωτική Πρωτοβουλία Αγώνα

Περιοδεία της Καμαριέρας στη γειτονιά των Πετραλώνων

Συνεχίζονται οι εκλογές στο Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού νομού Αττικής, ενώ αναμένεται η εφορευτική επιτροπή να πάρει απόφαση για παράταση λίγων ημερών μετά και τις 30 Σεπτέμβρη. Το αντικαπιταλιστικό δίκτυο «Καμαριέρα» συμμετέχει μαζί με την «Αγωνιστική Συσπείρωση» στο κοινό ψηφοδέλτιο «Ενωτική Πρωτοβουλία Αγώνα».  

Η στήριξη στην «Ενωτική Πρωτοβουλία Αγώνα» στις εκλογές του συνδικάτου είναι δυνάμωμα της μάχης που έδωσαν χιλιάδες εργαζόμενοι/ες στον κλάδο ενάντια στην κυβέρνηση και την εργοδοσία. Για συλλογική σύμβαση με αυξήσεις, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, για κατάργηση των αντεργατικών νόμων για τις υπερωρίες και του ασφαλιστικού, για δωρεάν κοινωνικό τουρισμό, και συσπείρωση στα συνδικάτα στους χώρους δουλειάς. Για να αξιοποιηθεί η δυναμική του αγώνα στην efood σε δυνάμωμα, πολιτικά και αριθμητικά, του Συνδικάτου και στήριξη σε κάθε αγώνα όλων των εργαζόμενων του κλάδου -σε επισιτισμό, τουρισμό και ξενοδοχεία.

Οι δυνάμεις της «Καμαριέρας» έπαιξαν καθοριστικό ρόλο σε όλη αυτή την περίοδο. Ανέδειξαν τις πιο αιχμηρές πολιτικές απαντήσεις απέναντι στις επιθέσεις των αφεντικών και του Μητσοτάκη, βάζοντας μπροστά την προοπτική του εργατικού ελέγχου για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των εργαζόμενων και του συνόλου της κοινωνίας. Έβαζαν συνεχώς την πίεση για να συντονιστούν οι αγώνες. Με το πανό της Καμαριέρας συμμετείχαν σε απεργίες άλλων κλάδων, όπως των υγειονομικών, στην απεργία στις 8 Μάρτη και σε αντισεξιστικά συλλαλητήρια, στις μεγάλες μάχες ενάντια στον ρατσισμό και τη φασιστική απειλή, δυναμώνοντας τις μάχες που δίνει η εργατική τάξη σε όλα τα μέτωπα.  

«Με μεγάλες κινητοποιήσεις, κλαδικές και πανεργατικές απεργίες, πετύχαμε νίκες και ανοίξαμε δρόμους», αναφέρει η ανακοίνωση της Καμαριέρας. «Αυτή είναι η δύναμη που μπορεί να χτίσει την εναλλακτική απέναντι στη βαρβαρότητα του σύγχρονου καπιταλισμού. Άνεργοι, άστεγοι, πρόσφυγες, μετανάστριες χτυπήθηκαν από τα lock down και δεν άνοιξε ούτε ένα κλειστό ξενοδοχείο για να έχει στέγη όποια κι όποιος είχε ανάγκη. Εργαζόμενοι αφήνουν καθημερινά την τελευταία πνοή τους στην άσφαλτο, για να προλάβουν τις παραγγελίες. Τώρα η πολιτική τους στέλνει παιδιά πρόσφυγες 16 ετών να κάνουν τη λάντζα κοψοχρονιά σε ξενοδοχεία. Γι’ αυτό πρέπει να τους ανατρέψουμε. Στην αντίσταση στις πολιτικές φτώχειας που προσπαθεί να επιβάλει ο Μητσοτάκης αναδείχθηκε ένας άλλος δρόμος, συνδικαλισμού και εναλλακτικής. Η επίθεση στον συνδικαλισμό που ξεκίνησε από την Αχτσιόγλου και συνεχίζει δριμύτερα ο Χατζηδάκης ως στόχο είχε να χτυπήσει την οργάνωση στο χώρο δουλειάς, το μιλητό με τους συναδέλφους εν ώρα εργασίας, την απεργία.

Αυτή τη μάχη δίνει η ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ, η πρωτοβουλία που στηρίζεται από την Καμαριέρα και την Αγωνιστική Συσπείρωση. Μπορεί να θέλουνε να τελειώνουν με το συνδικαλισμό, αλλά ανοίγει η δυνατότητα για την πιο ατόφια και από τα κάτω οργάνωση της εργατικής τάξης. Οργανωνόμαστε στο Συνδικάτο, παλεύουμε μαζί, με δυνατή αντικαπιταλιστική αριστερά στα όργανα του συνδικάτου».